Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Na kurtech poprvé od února. Krejčíková začíná v Paříži cestu za obhajobou

Tenistka Barbora Krejčíková začne cestu za obhajobou na grandslamovém Roland Garros na centrálním dvorci. Turnajová dvojka, která se vrací po zdravotních problémech, se v pondělním programu utká s domácí Diane Parryovou ve druhém zápase na kurtu Philippa Chatriera. V pondělí budou hrát i Petra Kvitová a Linda Nosková.

Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Sarah Meyssonnier

Krejčíková chyběla na kurtech od konce února, kdy prohrála v osmifinále turnaje v Dauhá. Od té doby léčila zraněný loket. Před turnajem v Paříži ale řekla, že se cítí dobře. V utkání s 97. hráčkou světa Parryovou, která ze tří startů v Paříži vyhrála jeden zápas, bude favoritkou.

Kvitová je nasazenou dvaatřicítkou a střetne se s Annou Bondárovou z Maďarska. Sedmnáctiletá Nosková se v duelu debutantek v hlavní soutěži Roland Garros utká s britskou hvězdou Emmou Raducanuovou, loňskou vítězkou US Open, na dvorci Simonne Mathieuové.

Pondělní program (začátky v 11:00 SELČ):

Kurt Philippa Chatriera: 12:00 Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.), Krejčíková (2-ČR) - Parryová (Fr.), Thompson (Austr.) - Nadal (5-Šp.), 20:45 Djokovič (1-Srb.) - Nišioka (Jap.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Anisimovová (27-USA) - Ósakaová (Jap.), Wawrinka (Švýc.) - Moutet (Fr.), Kontaveitová (5-Est.) - Tomljanovicová (Austr.), Harris (JAR) - Gasquet (Fr.).

Kurt Simonne Mathieuové: Dodinová (Fr.) - Petkovicová (Něm.), Norrie (10-Brit.) - Guinard (Fr.), Nosková (ČR) - Raducanuová (12-Brit.), Paire (Fr.) - Ivaška (Běl.).

kurt č. 8. 1. zápas: Kvitová (32-ČR) - Bondárová (Maď.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články