Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mix na Roland Garros opanovali Krawczyková se Salisburym

Očekávané utkání ženského singlu, ve kterém bude Barbora Krejčíková usilovat proti Marii Sakkariové z Řecka o postup do finále Roland Garros, je naplánováno až na závěr čtvrtečního programu. Na centrálním dvorci Philippa Chatriera už se naopak radovali Desirae Krawczyková s Joem Salisburym, kteří vyhráli smíšenou čtyřhru. Přímý přenos semifinále ženské dvouhry mezi Anastasijí Pavljučenkovovou a Tamarou Zidanšekovou sledujte od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kurt Philippa Chatriera na Roland Garros
zdroj: REUTERS

Americko-britská dvojice porazila ve finále na pařížské antuce ruský pár Jelena Vesninová - Aslan Karacev po setech 2:6, 6:4 a 10:5 v super tie-breaku. Sedmadvacetiletá Krawczyková získala první grandslamový titul a devětadvacetiletý Salisbury druhý. Loni uspěl s krajanem Rajeevem Ramem ve čtyřhře na Australian Open.

Prvnímu setu však dominovali Vesninová s Karacevem. Ve druhém uspěli po brejku z devátého gemu Krawczyková a Salisbury a povzbuzeni vstoupili dobře také do super tie-breaku, ve kterém vedli 4:0 a 6:1. Rusové ještě snížili na 4:6, ale Američanka s Britem koncovku zvládli.

"Máme velkou radost a doufám, že spolu budeme hrát dál," řekla Krawczyková při vyhlášení. Vítězové si za titul rozdělí 110 tisíc eur, v přepočtu přes 2,8 milionu korun.

Olympijská vítězka ve čtyřhře z Ria de Janeiro a bývalá deblová světová jednička Vesninová hrála první grandslam po třech letech. Po mateřské pauze se vrátila na kurty letos a s Karacevem se domluvili na mixu už v únoru. "Překvapil mě nabídkou, ale byla jsem ráda." 

Semifinalista Australian Open Karacev hrál smíšenou čtyřhru poprvé. "A výborně, zatleskejte mu," vyzvala Vesninová příznivce po finále a k duelu majitelka tří grandslamových titulů ve čtyřhře a jednoho v mixu doplnila: "Byli jsme blízko, ale soupeři byli o fous lepší."

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Smíšená čtyřhra - finále:
Krawczyková, Salisbury (USA/Brit.) - Vesninová, Karacev (Rus.) 2:6, 6:4, 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články