Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvitová si na "bonusovém" turnaji sáhla na dno už v 1. kole. Bylo to na krev, přiznala

Opanovala nedávné turnaje v Praze i v Madridu. Do Paříže proto odcestovala ve velmi dobrém rozpoložení. V 1. kole grandslamového Roland Garros se ovšem osmá nasazená Petra Kvitová více než zapotila. S antukovou specialistkou Verónicou Cepedeovou z Paraguaye prohrála první set, ale kýžený postup přece jen oslavila. S vypětím všech sil otočila skóre a zvítězila 3:6, 6:1, 7:5.    

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Byl to náročný zápas. Verónica hrála opravdu výborně, což pro mě nebylo překvapení. Loni zde trápila i Karolínu Plíškovou. Měla jsem namále, ale nakonec jsem to urvala na svou stranu," hodnotila Kvitová a dodala: "Porazit na antuce takovou holku, to si musíte sáhnout na dno."

Cepedeová došla na loňském Roland Garros do osmifinále, kde se musela sklonit po setech 6:2, 3:6, 4:6 před zmíněnou Plíškovou. "Antuku má opravdu moc ráda. Chápu, že tady byla takhle daleko," pokračovala rodačka z Bílovce.

Soupeřka z Paraguaye zpočátku utkání nekazila a česká hvězda musela vytáhnout vynikající údery, aby 89. hráčku žebříčku WTA v koncovce třetího setu definitivně zlomila. "Poslední čtyři gemy byly na krev. Podařilo se mi být o trochu více agresivní, jinak bychom asi hrály až doteď," uvedla s úsměvem Kvitová.

Za stavu 4:5 a 0:15 v rozhodující sadě si pětinásobná fedcupová šampionka nezvykle pomohla třemi esy v řadě. "Tento gem byl opravdu hodně důležitý. Myslím, že mi to pomůže i do budoucna. Budu vědět, že i po dvou hodinách jsem schopná dát tři esa."

V následující hře navíc získala rozhodující brejk na 6:5. "To dělá ten hlavní rozdíl. Když přijdou důležité body, musíte je zahrát dobře, jinak vás může na okruhu porazit víceméně kdokoliv," konstatovala Kvitová.

Česká tenistka přiznala, že se na centrálním dvorci Philippa Chatriera prala jak s Cepedeovou, tak s hůře létajícími míči. "Raději jsem proto volila hrát sem tam výměny a jsem ráda, že jsem ke konci šla i párkrát na síť. A povedlo se."

V letošní sezoně už dvojnásobná wimbledonská šampionka vyhrála třináctý třísetový zápas a prohrála jen dva. Znovu ukázala, jak se zlepšila kondičně. "Pomáhá mi to. I psychicky, že to vím. Dneska mě ovšem Verónica krmila kraťasama a já je nedobíhala. Jen ten jeden, který šel přes pásku a byl vlastně ten nejdůležitější," poukázala Kvitová.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Patří do užšího okruhu favoritek, ale sama mluvila o tom, že French Open už bere hlavně jako bonus. Důvodem jsou vítězné turnaje v Praze a Madridu. "Na antuce už mám fakt splněno, tohle beru jako bonus v lepší situaci než loni."

V žádném případě to však neznamená, že by přistupovala k druhému grandslamu sezony lehkovážně. "Neberu to lážo plážo. Dělám všechno, abych byla připravená, a nepolevím ani o píď, ale nechci na sebe vytvářet zbytečný tlak, protože to tak ani necítím," prohlásila.

Její druhou soupeřkou bude Španělka Lara Arruabarrenaová. "Myslím si, že zápas s Verónicou byl dobrým tréninkem před Larou. Antuka je rozhodně jejím nejoblíbenějším povrchem. Hodně míčů vrátí a bude to opět fyzicky velmi náročné," zakončila Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články