Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kvitová po Roland Garros: Najdu spoustu pozitivních věcí a doufám, že na nich budu stavět

Pařížské tažení v grandslamové finále neproměnila, ale věří, že podobné šance se v kariéře ještě dočká. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová skončila na Roland Garros v semifinále po porážce 4:6, 5:7 s Američankou Sofií Keninovou. Předpokládá, že po pár dnech ocení, jak se na turnaj dokázala připravit.

Petra Kvitová se loučí s Roland Garros
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

"Být tady v semifinále je pro mě velký úspěch. Hrát o postup do grandslamového finále je výjimečné. Porážka bolí, ale celkově jsem z turnaje šťastná," hodnotila Kvitová.

Na letošním Roland Garros, které bylo přeloženo kvůli koronaviru z jara na podzim, vyhrála pět zápasů bez ztráty setu. Účastí mezi kvartetem nejlepších navíc vyrovnala své pařížské maximum z roku 2012. "Letos bych asi semifinále nečekala. Ale to, že jsem se připravila a odehrála takový turnaj, je jen bonus do dalších let," dodala.

Krátce po vyřazení se pochválila za servis i pohyb během turnaje. "Těší mě, jak jsem to zvládla i mentálně, jak tělo vydrželo. Najdu spoustu pozitivních věcí a doufám, že na nich budu stavět i dál." 

Třetí grandslam na dohled?

V poslední době Kvitová naznačuje, že eventuální zisk další grandslamové trofeje rozhodně nemusí být utopií. Loni prohrála ve finále Australian Open a letos v semifinále Roland Garros. "Po dalším grandslamu toužím, ale zatím mi to asi není souzeno. Budu věřit, snažit se a makat dál," řekla s nadhledem.

Petra Kvitová v semifinále Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

V Paříži si ověřila jednu novinku. Uspěla, i když před turnajem nehrála přípravnou akci. Možná to bude pro třicetiletou hráčku návod, jak dál. "Moje tělo není úplně nejmladší a Serena (Williamsová) také nehraje moc turnajů. Pak přijede a hraje dobře. Jsem ráda, že jsem to také schopná udělat. To je velice důležité."

V pavouku se několikrát potkala s neznámými a mladými soupeřkami. "Pro fanoušky je skvělé vidět nové tváře. Je pozitivní, že to není stereotyp, že se rveme a každý den přináší novou šanci," přemítala Kvitová.

Vyklízet pole nastupující generaci však ještě nehodlá. "Jsem na ně připravená. Nekončím. Příští rok jsem zpět!"

A nekončí ani letošní sezonu. Je přihlášená na turnaj WTA v Ostravě, který ale potřebuje dostat výjimku, aby se mohl za stávajících omezení proti šíření nemoci covid-19 v Česku konat. "Uvidíme, jak se to vyvine," zakončila a s nadějí vyhlížela i další rok: "Ráda bych si zahrála pár turnajů - snad nějaké budou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články