Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Krejčíková se Siniakovou senzačně vypadly v 1. kole, Muchová v Paříži pokračuje

Nečekanou "facku" v podobě vyřazení v prvním kole Roland Garros musí skousnout Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Nasazené deblové jedničky, které loni nemohly kvůli pozitivnímu koronavirovému testu Krejčíkové obhajovat titul, prohrály 6:3, 2:6, 2:6 s norsko-japonskou dvojicí Ulrikke Eikeriová, Eri Hozumiová. Karolína Muchová naopak zatím jako jediná česká tenistka postoupila, když zdolala Argentinku Nadiu Podoroskou 6:3, 0:6 a 6:3.

Karolína Muchová na Roland Garros
zdroj: REUTERS

Sedmadvacetileté Češky nenavázaly na triumf z lednového Australian Open. V utkání se dopustily 44 nevynucených chyb, soupeřky jich naopak zahrály jen 19. Na grandslamech padly po 24 zápasech a přišly o šanci získat na "turnajích velké čtyřky" osmou trofej. V Paříži se Krejčíková se Siniakovou radovaly z titulu v letech 2018 a 2021. 

S grandslamem ve francouzské metropoli se loučí i Markéta Vondroušová. Finalistka z roku 2019 totiž ve druhém kole prohrála s Darjou Kasatkinovou z Ruska 3:6, 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová brzy končí na Roland Garros

Muchová postoupila i s "kanárem"

Šestadvacetiletá Muchová navázala na vítězství nad světovou osmičkou Řekyní Marií Sakkariovou. Proti 103. hráčce světa zahrála 33 vítězných míčů, Podoroská jich měla o 20 méně. V Paříži se dostala do třetího kola potřetí za sebou, což je zároveň jejím maximem. Její další soupeřkou bude buď Italka Sara Erraniová, nebo Rumunka Irina Beguová.

Olomoucká rodačka vstoupila do duelu ztraceným servisem, ale vzápětí uzmula čtyři gemy v řadě a první set ovládla za 42 minut. Druhá sada jí ovšem nevyšla, udělala 16 nevynucených chyb a poprvé na grandslamech dostala "kanára". Rozhodnutí přišlo v závěru třetího setu, kdy Muchová prolomila od stavu 3:3 dvakrát soupeřce servis a využila druhý mečbol.

Třiadvacetiletá Vondroušová naopak nezopakovala úvodní triumf nad Američankou Alycii Parksovou. V utkání s loňskou semifinalistkou Roland Garros udělala 35 nevynucených chyb a ztratila jej za hodinu 44 minut. Loni ve Francii kvůli zraněnému zápěstí nestartovala.

"Nejsem nasazená, takže musím čekat i tenhle los. Jsem ráda, že jsem uhrála kolo a i tento zápas byl dobrý. Nebudu se z toho hroutit a odnesu si dobré věci. Darja je na antuce jedna z nejlepších a není náhoda, že tu loni hrála semifinále," řekla Vondroušová.

Rodačka ze Sokolova prohrála s nasazenou devítkou Kasatkinovou třetí z pěti vzájemných měření sil. V úvodu prvního setu sice získala brejk, jenže ho nepotvrdila a v osmé hře ztratila servis ještě jednou.

Ve druhém setu Vondroušová srovnala z 0:2, ale Kasatkinová se například na 2:3 blýskla tweenerem, tedy úderem mezi nohama. "Bylo vidět celý zápas, že si dost věří. A tohle tomu nasadilo korunu. Pak mi ještě zabila další míč a šlo se. Myslím, že to bude úder středečního programu," uvedla Vondroušová.

Za stavu 4:3 Češka nevyužila dva brejkboly a Ruska ovládla zbývající tři ve svůj prospěch. 

Rychlý konec v singlu i v deblu

Olympijským šampionkám z Tokia se v Paříži nepodařilo zapomenout na neúspěchy z dvouher. Krejčíková vypadla v úterním střetnutí prvního kola s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, po zranění zápěstí se vracející Siniaková nestačila při vstupu do turnaje na Američanku Payton Stearnsovou.

České tenistky vstoupily do zápasu lépe a díky dvěma brejkům uzmuly první set za 34 minut. Ve druhé sadě ale nabraly ztrátu 0:3 a soupeřky srovnaly. Siniaková si v závěru navíc nechala ošetřit pravou nohu.

Ve třetím setu přišly favorizované Češky dvakrát o servis a nevybojovaly ani jeden brejk. V závěru odvrátily dva mečboly, ale při třetím Siniaková poslala míč do autu.

Výsledky z Roland Garros v Paříži (antuka):

Muži:
Dvouhra – 2. kolo:
Tsitsipas (5-Řec.) – Carballés (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:2, Fognini (It.) – Kubler (Austr.) 6:4, 7:6 (7:5), 6:2, Ofner (Rak.) - Korda (24-USA) 6:3, 7:6 (7:1), 6:4, Sonego (It.) - Humbert (Fr.) 6:4, 6:3, 7:6 (7:3), Schwartzman (Arg.) - Borges (Portug.) 7:6 (7:3), 6:4, 6:3.

Ženy:
Dvouhra 
 2 . kolo: Pegulaová (3-USA) – Giorgiová (It.) 6:2 skreč, Stearnsová (USA) – Ostapenková (17-Lot.) 6:3, 1:6, 6:2, Mertensová (28-Belg.) – Osoriová (Kol.) 6:3, 7:6 (7:3), Svitolinová (Ukr.) – Hunterová (Austr.) 2:6, 6:3, 6:1, Kasatkinová (9-Rus.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 6:4, Potapovová (24-Rus.) - Šarífová (Eg.) 3:6, 6:4, 6:1, Muchová (ČR) - Podoroská (Arg.) 6:3, 0:6, 6:3, Blinkovová (Rus.) - Garciaová (5-Fr.) 4:6, 6:3, 7:5, Sabalenková (2-Běl.) - Šymanovičová (Běl.) 7:5, 6:2, Stephensová (USA) - Gračovová (Rus.) 6:2, 6:1, Pavljučenkovová (Rus.) - Samsonovová (15-Rus.) 4:6, 7:5, 7:5, Putincevová (Kaz.) - Čeng Čchin-wen (19-Čína) 6:3, 4:6, 6:2.

Čtyřhra  1. kolo: Nosková, Chromačevová (ČR/Rus.) – Panovová, Sizikovová (Rus.) 6:4, 6:4, Eikeriová, Hozumiová (Nor./Jap.) – Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 3:6, 6:2, 6:2, Bouzková, Sorribesová (ČR/Šp.) - Kuliková, Changová (USA) 3:6, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články