Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Krejčíková klesla po Roland Garros v žebříčku z druhého místa na čtrnácté

Barbora Krejčíková se po neúspěšné obhajobě titulů na Roland Garros propadla v žebříčku WTA ve dvouhře z druhého místa na čtrnácté. Kateřina Siniaková, s níž kvůli nákaze koronavirem do pařížského grandslamu ve čtyřhře ani nezasáhla, přišla o místo deblové světové jedničky a je nyní třetí. Krejčíková klesla ze třetí pozice na osmou.

Šampionka Roland Garros Iga Šwiateková si upevnila post světové jedničky ve dvouhře před Estonkou Anett Kontaveitovou.

Poražená finalistka Coco Gauffová z USA poskočila na pátou příčku. Nejvýše postavenou Češkou ve dvouhře je nyní Karolína Plíšková na sedmém místě.

Rafael Nadal se po rekordním 14. triumfu na Roland Garros, kterým vylepšil svoji historickou sbírku o 22. grandslamový titul, posunul o místo na čtvrtou příčku. Nor Casper Ruud se díky finálové účasti dostal na šestou pozici.

V čele žebříčku se navzdory neúspěšné obhajobě titulu na pařížské antuce udržel Novak Djokovič. Srbský tenista, jenž ve čtvrtfinále podlehl Nadalovi, ale o pozici světové jedničky přijde příští týden, až mu vypadnou body za loňský titul z Roland Garros. Na prvním místě pořadí ATP ho poté opět vystřídá aktuálně druhý Rus Daniil Medvěděv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články