Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Krejčíková: Ke konci jsem už nevěděla, jaké je skóre. Jsem ráda za talíř nebo pohár

Barbora Krejčíková vyhrála dosud svůj největší zápas: jak významem, tak průběhem. Řekyni Marii Sakkariovou udolala ve třetí sadě 9:7. Postoupila tak do finále Roland Garros. Zápas byl speciální i tím, že mu přihlížely legendy tenisu jako Martina Navrátilová a Jan Kodeš. Krejčíková je ráda, že díky postupu má jisté, že vyhraje nějakou cenu.

Slavící Barbora Krejčíková
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

Ráda si něco odvážím z turnajů a nějakou památku si domů odvezu," usmála se Krejčíková při on-line tiskové konferenci. "Ať už to bude talíř, nebo pohár, tak to bude fajn. Budu makat do posledního míče a doufám, že by to mohlo vyjít na ten pohár. To by bylo pěkný."

Postup do finále Krejčíková vydřela v utkání s Marií Sakkariovou. Ve třetím setu odvrátila při svém podání Řekyni mečbol a zvládla i náročnou koncovku. "Hrozně jsme se tahaly. Byl to úžasný zápas, asi nejlepší na tour za letošní rok. Za Marii mě mrzí, že mohla vyhrát jenom jedna z nás. Ale jsem ráda, že jsem vyhrála já a že budu hrát finále," pronesla pětadvacetiletá Češka.

Nevěděla jsem, kolik to je

Krejčíkové po náročných výměnách docházely síly. "Ke konci už jsem vůbec nevěděla, jaké je skóre. Jen jsem si říkala: ona podává, někam ji to zreturnuj a zkus dát winner (vítězný úder)," popsala svůj stav a dodala: "Je ale nepopsatelný, jak teď hraju, jak se mi daří."

Za jakéhokoli skóre působila klidně. "Nebyla jsem nervózní celý zápas," uvedla a za svoji náturu děkovala svému otci. "Mám štěstí, že to mám v genech. On je taky takový kliďas. Je důležité zůstat v klidu. Ivan Lendl byl celý kamenný, když hrál, a jak hrál dobře. Dokážu zůstat uvnitř klidná. Tak, jak na kurtu vypadám, taková jsem i uvnitř. A myslím, že ostatním holkám to musí vadit."

Špatný verdikt ji nerozhodil

Při čtvrtém mečbolu české tenistky došlo ke kontroverzi. Lajnový rozhodčí ohlásil aut, ale hlavní po kontrole výrok otočil a Krejčíková musela místo oslavy postupu hrát dál. "Říkala jsem, ne ne ne. V tom momentu jsem si myslela, že to je aut. Ale co můžu dělat? Umpirový rozhodčí viděl míč jako dobrý a já s tím nic nezmůžu. Nemůžu nikomu zavolat, nemůžu změnit jeho rozhodnutí," uvedla a doplnila: "Tak jsem si řekla, v pohodě, míč se bude opakovat a je třeba pracovat a bojovat dál."

Po utkání znovu zmínila zesnulou Janu Novotnou, její bývalou trenérku a mentorku. Během zápasu se ale soustředí na tenis. "V hlavě mám jenom další fiftýn, další míč, uvažuju, kam budu podávat, který úder mám zahrát a kam ho mám umístit," řekla Krejčíková.

Je moc ráda, že má podporu i od českých legend. V hledišti jí tleskali a v zákulisí dodávají odvahy Martina Navrátilová a Jan Kodeš. "Je čest, když vám přijde zpráva od pana Kodeše nebo Martiny a chtějí vám pomoct. Jsou k vám hrozně milí, příjemní, chtějí vám dodat sebevědomí, energii. Je to krásné a strašně si toho vážím," řekla. Přiznala, že si jejich zápasy nepamatuje. "Ale vždycky jsem je hrozně obdivovala za to, co udělali pro tenis, jak se jim dařilo."

Hned do semifinále čtyřhry

V pátek Krejčíková příliš nevydechne. S Kateřinou Siniakovou nastoupí od 13:00 do semifinále čtyřhry. "Tak doufám, že si dobře zahraju a hlavně budu něco dělat. Debl mi sedí. Vůbec mi nevadí, že nemám volné dny. Snad se dobře připravím a na finále budu ready."

Na soupeřku v sobotním boji o titul zatím nechtěla myslet. Ví ale, že ji čeká rovněž debutantka v grandslamovém finále Ruska Anastasia Pavljučenkovová. "Je skvělá, velmi zkušená a musí válet, když je ve finále. Prostě si to půjdu užít, protože jsem nikdy nečekala, že bych se na turnaji mohla dostat takhle daleko. Půjdu tam a budu bojovat až do konce," slíbila Krejčíková.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články