Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Juniorka Havlíčková ovládla na Roland Garros dvouhru i debl

Lucie Havlíčková to dokázala a vyhrála juniorské Roland Garros – a to kompletně. Ve finále Češka porazila dvakrát 6:3 Solanu Sierraovou z Argentiny, čímž tak navázala na loňský titul krajanky Lindy Noskové. Ve čtyřhře pak se Sárou Bejlek porazily ve finále 6:3, 6:3 česko-švýcarskou dvojici Nikola Bartůňková, Céline Naefová.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuvěřitelná radost, řekla po doublu na Roland Garros juniorka Havlíčková

Ve finále dvouhry Havlíčková proti nenasazené soupeřce potvrdila roli turnajové devítky a se Sierraovou si poradila za 74 minut. Sedmnáctiletá tenistka TK Sparta Praha si připsala první úspěch na grandslamu a French Open ovládla jako pátá Češka v historii.

"Je to úžasné, ještě zpracovávám všechny emoce. Je toho hodně co vstřebávat. I když jsem tu strávila na kurtu snad milion hodin, protože jsem hrála kromě dneška snad vždy třísetové zápasy, cítím se skvěle," uvedla Havlíčková na tiskové konferenci.

Proti Sierraové čekala těžký duel. Sedmnáctiletá Argentinka předtím vyřadila Brendu Fruhvirtovou nebo Nikolu Bartůňkovou. "Moje taktika byla jít na kurt a užít si to. Sierru jsem neznala a neviděla jsem ji tu hrát. Ptala jsem se i ostatních českých holek, které s ní hrály. Čekala jsem těžký zápas, znovu na tři sety a připravovala se na to. Hrála jsem ale dobře, rychle a vyplatilo se to. Nakonec to bylo jen na dva sety," doplnila Havlíčková.

Skvělý turnaj poté Havlíčková po boku Bejlek, kterou vyřadila v semifinále dvouhry, završila ve čtyřhře. Oba juniorské tituly na jednom Roland Garros před ní získaly pouze Martina Hingisová, Nataša Zverevová a Ágnes Szávayová.

Jako jedna z prvních jí gratulovala dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. "Juchuuu Lucie! Moc ti gratuluji k titulu na Roland Garros. Sleduji, jak v TK Sparta makáš a mám z tebe radost," uvedla.

Nosková loni ukončila 44 let dlouhé čekání na titul z dvouhry juniorek, kterou před ní naposledy vyhrála Hana Mandlíková. V roce 1975 na pařížské antuce triumfovala Regina Maršíková a v roce 1972 Renáta Tomanová.

"Je skvělé být součástí historie, ale stále je to jen začátek. Doufám, že větší úspěchy ještě přijdou. Třeba titul na turnaji WTA nebo něco takového," usmála se Havlíčková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články