Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Jeden z nejlepších zápasů v sezoně, hodnotila Plíšková semifinále

Paříž - Letošní semifinále French Open považuje za jeden ze svých nejlepších zápasů. Karolína Plíšková sice Rumunce Simoně Halepové statečně vzdorovala, po dvouhodinové řeži však nakonec prohrála 1:2 na sety. Je nicméně přesvědčena, že jí výkon z Roland Garros pomůže do turnajů na trávě i betonech. "Tím, že to bylo na antuce, tak si myslím, že je to hodně vzácný zápas, i když dopadl blbě," řekla Plíšková. Finále French Open odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Zlepšení na antuce a nečekaná semifinálová účast na Roland Garros je pro Plíškovou posun. "Hodnotila bych to jako jeden z nejlepších zápasů letos, nejen na antuce. Čekala jsem na takový výsledek dlouho. Každý říkal, že to na antuce neumím. Pro moji budoucnost na antuce to znamená hodně," řekla.

Doufá, že výkony přenese do další části sezony. "Dá mi hodně i na trávu, protože tam se mi bude hrát líp. Budu mít víc es, bodů ze servisu a nebude tolik výměn. I do betonů to je hodně důležitá výhra, může mi hodně pomoct," uvedla.

Proti Halepové bojovala o své druhé grandslamové finále. To první hrála loni na US Open, a kdyby se do stejné fáze dostala v Paříži, byla by světovou jedničkou. "Na tohle jsem si na kurtě ani jednou nevzpomněla," konstatovala pětadvacetiletá Plíšková.

Do zápasu jako favoritka nevstupovala. Halepová je letos na antuce nejlepší, zatímco Plíškové se dosud nikdy na klouzavém povrchu nedařilo. "Nebyla jsem si jistá, jestli mám vůbec nějakou šanci. Sice byla nasazením za mnou, ale byla jasný favorit před zápasem. Nakonec to bylo vyrovnané," hodnotila svůj výkon.

Občas překvapila samu sebe, když doběhla pár úderů, které už málokdo čekal, že ještě zahraje. "Jo, to jo," souhlasila. Navíc měla ze svého pohybu na antuce dobrý pocit. "Hodně se zlepšil. Když si víc věříte a cítíte se líp, jde to ruku v ruce se sebevědomím. Pohyb byl asi nejlepší letos na antuce," řekla Plíšková.

Po čtvrtfinále na Australian Open se na French Open o kolo zlepšila a hrála semifinále. "Wimbledon finále a US Open vítězství," řekla s úsměvem. "Nečekám, že to takhle na grandslamech půjde pořád. Teď mám tři po sobě dobré výsledky. Vážím si toho a chci zůstat nohama na zemi," prohlásila.

Může se podle ní stát, že chytne špatný los ve Wimbledonu, nebo se něco nesejde. "Můžu být unavená, zraněná. Musím to brát pořád pečlivě, jako jsem hrála tady. Zvedla jsem se, že i když hraju blbě, tak je solidnost a jsem schopná vyhrávat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články