Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Horší už to příští rok být nemůže. To je asi pozitivní, myslí si Plíšková

Takhle špatnou grandslamovou sezonu nezažila Karolína Plíšková pět let. Kvůli koronaviru se nehrál Wimbledon a na Australian Open, US Open i Roland Garros neprorazila bránu 3. kola.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Alessandra Tarantino

"Všechny tři grandslamy dopadly dost špatně," hodnotila Plíšková třetí kolo na lednovém Australian Open a druhé kolo na US Open i Roland Garros. "To asi nebude náhoda. Ale horší už to příští rok být nemůže. To je asi pozitivní," dodala.

Krátce po zklamání z vyřazení z antukové Paříže nechtěla dělat unáhlené závěry. "Určitě se k tomu vrátím, minimálně se nad tím zamyslím a uvidíme, co se dá dělat a změnit, aby to příští rok dopadlo jinak." 

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Mně chybělo všechno a ona hrála dobře. Nejhorší možná kombinace

Letos hraje první sezonu pod novou trenérskou dvojicí. Venezuelana Daniela Vallverdua, o kterého se dělí se Švýcarem Stanem Wawrinkou, a bývalou ukrajinskou deblistku Olgu Savčukovou angažovala zejména pro úspěch na grandslamech. Má ale titul z Brisbane a před Roland Garros postoupila do finále v Římě.

Energie nescházela, ale k vítězství nestačí 

Zatímco v Itálii se hrálo v teple, ve Francii zpočátku v chladu a dešti. "Rozdíl v teplotách je asi patnáct stupňů, to je dost velká změna. Tam mi to sedlo od začátku, cítila jsem se dobře a přišlo mi to o hodně rychlejší," vzpomínala na Řím.

V Paříži naopak od 1. kola nehrála dobře. Egypťanku Majar Šarífovou ještě udolala, ale na Lotyšku Jelenu Ostapenkovou už nestačila. "Pocitově to bylo asi tak nějak podobné, hrála jsem blbě tenhle i první zápas," uznala Plíšková.

Nemohla se především spolehnout na podání, od kterého se odvíjí její hra. "Energii jsem měla, ale nebylo to znát ve výměnách ani ve hře. Pohyb byl možná jediný dobrý, ale to při mém stylu tenisu nestačí. Takhle se nedá hrát."

O zranění:

"Ani jeden míček jsem neprohrála kvůli noze."

Finále v Římě nedohrála kvůli problémům se stehnem. Po týdnu ale hrála bez tejpu a bez výmluv. "Ani jeden míček jsem neprohrála kvůli noze," prohlásila rezolutně.

Větším problémem byl chlad, v němž míče nelétaly rychle, jak by si přála. "Podmínky nejsou dobré, bojovala jsem s timingem servisu i úderů."

Bude v říjnu hrát na halovém turnaji v Ostravě? "Momentálně nepřemýšlím o tenisu v příštích týdnech vůbec," uvedla po konci na Roland Garros a dodala: "Teď to nechám chvíli být, vychladnout. Dám tomu čas a zamyslím se nad tím."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články