Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Federer načal Roland Garros vítězně, Kerberová návrat nezvládla

Roland Garros otevřelo nečekané vyřazení páté nasazené Angelique Kerberové. Německá favoritka totiž prohrála s Anastasií Potapovovou 4:6, 2:6 a skončila už v prvním kole. Loňskou čtvrtfinálovou účast tak nezopakuje. Osmnáctiletá Ruska naopak prožila skvělou premiéru na pařížské antuce. Roger Federer naopak comeback po čtyřech letech zvládl s přehledem. Třetí hráč světa si poradil 6:2, 6:4 a 6:4 s Lorenzem Sonegem z Itálie.

Zklamaná Angelique Kerberová po porážce v 1. kole Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Federer nedal Sonegovi šanci. Zaváhal jen za stavu 4:1 ve druhém setu, kdy jedinkrát v zápase ztratil podání. Dvacetinásobný grandslamový vítěz, který French Open vyhrál v roce 2009, se v dalším kole utká s 145. hráčem světa Oscarem Ottem z Německa.

Trojnásobná grandslamová vítězka Kerberová si před třemi týdny poranila během turnaje v Madridu kotník a bojovala, aby ve francouzské metropoli vůbec mohla hrát. "Zkusila jsem všechno, abych zde mohla být. Byla jsem šťastná za fakt, jak ten proces v posledních dnech běžel. Pár dní jsem mohla trénovat opravdu dobře, ale neměla jsem nahrané zápasy a předtím jsem nemohla pořádně trénovat," uvedla Kerberová.

Po vynucené pauze dokázala se soupeřkou držet krok jen v prvním setu. Ve druhém už měla 81. hráčka světového žebříčku Potapovová jasně navrch. "Neměla co ztratit a hrála opravdu dobře. Přichází hodně mladých hráček a ona je jednou z nich," komentovala Němka výkon své přemožitelky.

Potapovová se ve druhém kole utká s devatenáctiletou nadějí českého tenisu Markétou Vondroušovou, která porazila 6:4 a 6:3 Wang Ja-fan z Číny.

Na cestě za překvapením se mladá Ruska snažila koncentrovat jen na sebe. "Pokusila jsem se moc nepřemýšlet o kurtu, o prvním kole, o Kerberové, protože je to samozřejmě skvělá tenistka. Jsem tady, abych hrála co nejlépe. A to jsem udělala," líčila.

Po proměněném mečbolu ji ovládlo nadšení. "Byla jsem strašně šťastná a pořád ještě jsem. Žila jsem pro tohle vítězství, pro tyhle emoce, pro tyhle chvíle. Udělám všechno pro to, abych je prožívala znovu, znovu a znovu," doplnila.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka:)

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Potapovová (Rus.) - Kerberová (5-Něm.) 6:4, 6:2, Martičová (31-Chorv.) - Džabúrová (Tun.) 6:1, 6:2, Larssonová (Švéd.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články