Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Emotivní loučení v zaslíbené Paříži. Šafářová uzavřela veleúspěšnou kariéru porážkou v 1. kole

Poslední zápas v tenisové kariéře má za sebou Lucie Šafářová. V narychlo sestaveném páru se Slovenkou Dominikou Cibulkovou prohrála v 1. kole čtyřhry na Roland Garros s dvojicí Sofia Keninová - Andrea Petkovičová 4:6, 0:6. I přes vyřazení si rozlučkové utkání dle vlastních slov užila.

Lucie Šafářová a Dominika Cibulková na Roland Garros
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Výsledek pro Šafářovou podstatný nebyl. Chtěla se hlavně příjemně rozloučit s pařížským grandslamem a tohle očekávání se naplnilo. "Nečekala jsem, že to sem přijedu vyhrát, ale spíš že se ještě jednou podívám na grandslam, že si zahraju, užiju si to po boku někoho, s kým jsem kámoška, koho znám. A také jsem se chtěla potkat s lidmi, co znám roky, a rozloučit se pořádně. Ne nějak po telefonu, ale osobně," vykládala českým novinářům.

S přítelem Tomášem Plekancem a neteří se byla podívat na oblíbená místa v Paříži. "Zjistila jsem, že zde mají skvělé elektrické koloběžky, na nich jsme prosvištěli celé město. Byli jsme na všech mých oblíbených místech," vyprávěla.

Na úplném konci kariéry pro ni byla společenská stránka mnohem podstatnější než ta sportovní. "Samozřejmě mě mrzí, že to nebylo po boku Bethanie, s ní jsem prožila nejdelší část kariéry. Jsem ráda, že si se mnou na poslední chvíli zahrála Dominika. Byla rozhodnutá, že debla hrát nebude, ale pak mi říká: 'Tak jo, tak si to dáme.' Bylo fajn si zase společně zahrát. Teď už se těším na to, co přijde," řekla dvaatřicetiletá brněnská rodačka.

Šafářová se původně chtěla rozloučit už na Australian Open, ale do Melbourne kvůli zranění v lednu neodletěla. Pro mezinárodní rozlučku tak zvolila antukové Roland Garros, kde v roce 2015 postoupila do svého jediného grandslamového finále ve dvouhře a čtyřhru tam ovládla v letech 2015 a 2017 s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA.

Právě s Mattekovou-Sandsovou plánovala Šafářová hrát při rozlučce, ale Američanka se nezotavila ze zranění kolena. Proto se česká tenistka spojila s Cibulkovou, s kterou hrála čtyřhru jednou, v Sydney 2013.

Zápas začaly dobře a vedly 2:0 a 4:2, ale poté prohrály deset gemů v řadě. Po hodině a pěti minutách returnovala Šafářová na Petkovicovou, jež zápas ukončila.

Před Paříží se loučila dvakrát. Nejdříve s Fed Cupem, kdy vítězným volejem při mečbolu ukončila čtyřhru za rozhodnutého stavu v baráži s Kanadou. S českými fanoušky pak na začátku května na turnaji Prague Open, kde hrála rovněž jen čtyřhru a vypadla v 1. kole.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články