Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Djokovič udolal Murrayho a je ve finále French Open

Paříž – Srb Novak Djokovič postoupil do finále French Open po výhře nad Britem Andym Murrayem 3:2 na sety (6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1) a ve finále se střetne se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Novak Djokovič na French Open
zdroj: ČTK/AP/ autor: Christophe Ena

Zápas Djokoviče s Murraym začal v pátek, ale byl za stavu 3:3 ve čtvrtém setu přerušen kvůli blížící se bouřce. V dnešní dohrávce Srb dlouho hledal pohodu, první přišel o servis a pak také o čtvrtý set. Obrat v utkání ale Britovi nedovolil, využil lehkého zaváhání soupeře na začátku rozhodující sady a vedl 3:0.

Do konce duelu už Djokovič ztratil jen jednu hru a zápas ukončil esem při druhém mečbolu. "Byl to hodně složitý zápas. Začal jsem dobře, měl správně prudké údery, ale Andy se zvedl. Našel sebevědomí, ale v páté sadě jsem byl lepší," shrnul Djokovič zápas v rozhovoru na kurtu. Murrayho porazil už poosmé za sebou.

Do finále Roland Garros postoupil Djokovič podruhé v řadě a potřetí v kariéře, ale na antukový pařížský titul čeká. Jeho soupeřem bude devátý hráč světa Wawrinka, s kterým má vysoce pozitivní bilanci 17 vítězných a jen tři prohrané duely.

Djokovič už prodloužil svoji aktuální vítěznou sérii na devětadvacet zápasů a na antuce v této sezoně ještě neprohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič ve druhém dni zápasu udolal Murraye a jde do finále

Wawrinka do finále přešel přes Tsongu

Třicetiletý Wawrinka si s Tsongou, který v osmifinále vyřadil Tomáše Berdycha, poradil ve velkém vedru za necelé čtyři hodiny a připravil Francii o šanci ukončit dlouhé čekání na vítězství domácího tenisty. Naposledy na pařížské antuce uspěl v roce 1983 Yannick Noah, do finále prošel ještě o pět let později Henri Leconte.

"Jako vždycky, když hraju s Joem, byla to velká bitva, rozhodlo pár bodů. Například ve třetím setu měl několik šancí sebrat mi podání," řekl Wawrinka. "Postup do dalšího grandslamového finále je pro mě velká věc. Zejména tady na Roland Garros, kde jsem získal titul v juniorech," dodal osmý nasazený Švýcar.

Djokovič v repríze finále z Australian Open usiluje o postup do třetího finále Roland Garros, kde by rád ukončil čekání na titul. Murray v Paříži zatím nejdál došel do semifinále.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open

Muži: Dvouhra - semifinále: Wawrinka (8-Švýc.) - Tsonga (14-Fr.) 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články