Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Djokovič otočil noční maraton s Musettim a je na Roland Garros v osmifinále

První hráč světa Novak Djokovič otočil na Roland Garros noční utkání s Italem Lorenzem Musettim a po vítězství 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0 živí dál šanci na obhajobu titulu. Sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu postoupil mezi nejlepších šestnáct hráčů po čtyř a půlhodinové bitvě, utkání skončilo v Paříži sedm minut po třetí hodině ráno – nejpozději v historii turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič v noční pětisetové bitvě udolal Musettiho

Majitel 24 grandslamových titulů Djokovič získal na turnajích "velké čtyřky" 369. vítězství. Vyrovnal tím v čele historického žebříčku Švýcara Rogera Federera.

Trojnásobný vítěz pařížského grandslamu, který zatím v sezoně nezískal jedinou trofej, přišel o set poprvé na turnaji.

Proti 30. hráči světa Musettimu uspěl i navzdory tomu, že zahrál méně vítězných míčů (44:53) a udělal i více nevynucených chyb (42:34).

"Na kurtu jsem měl problémy a on hrál úžasně. Opravdu jsem nevěděl, co mám dělat. Vracel spoustu míčů zpět, dostával je z obou rohů. Dobře podával a dobíhal skoro všechny balony. Ve třetím setu a na začátku toho čtvrtého jsem se necítil moc dobře," řekl Djokovič.

"Pak ale tribuny začaly skandovat mé jméno a já ucítil novou sílu vůle a energii. Opravdu jsem tu podporu potřeboval," doplnil.

Přestože Djokovič vyhrál první set a ve druhém vedl už 4:1, Musetti vývoj otočil. Druhou sadu získal Ital po dramatickém tie-breaku 8:6 a třetí sadu vyhrál rodák z Carrary díky dvěma brejkům.

Djokovič srovnal utkání až díky povedené koncovce ve čtvrté sadě, kde sebral soupeři třikrát servis. Rozhodující pátý set měl Srb od začátku pod kontrolou a nadělil Musettimu "kanára".

Srbský tenista si tak vylepšil bilanci v pátých setech na 39:11, Musetti si naopak pohoršil na 2:6. V další fázi narazí Djokovič na Argentince Francisca Cerúndola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články