Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi na Roland Garros? Krejčíková vyzve Curenkovou, Veselý Tsitsipase

Už koncem týdne nastoupí čeští tenisté do prestižního turnaje Roland Garros v pařížské metropoli. Tentokrát zdárně postoupit z prvního kola chce Jiří Lehečka, který začne proti německému Janu-Lennardu Struffovi. Na Jiřího Veselého čeká nasazená pětka Stefanos Tsitsipas. Dvojnásobná vítězka předloňského pařížského grandslamu Barbora Krejčíková zahájí turnaj proti ukrajinské Lesji Curenkové, česká jednička a nasazená desítka Petra Kvitová se utká s Italkou Elisabettou Cocciarettovou.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Jonathan Hui

V hlavní soutěži zatím figuruje deset Češek, připojit se mohou ještě sedmnáctiletá Sára Bejlek a o rok mladší Brenda Fruhvirtová, které v pátek odehrají finále kvalifikace. Muži jsou ve dvou.

Těžký los má v úvodu Karolína Muchová, kterou čeká nasazená osmička Maria Sakkariová z Řecka. Tereza Martincová bude čelit vítězce turnaje z roku 2017 Lotyšce Jeleně Ostapenkové. Jiří Veselý, startující po zranění díky chráněnému žebříčku, narazí na pátého hráče světa Řeka Stefanose Tsitsipase.

Turnajová šestnáctka Karolína Plíšková se utká s Američankou Sloane Stephensovou, nasazená jednatřicítka Marie Bouzková narazí na Číňanku Wang Si-jü. Kateřina Siniaková bude po zranění zápěstí čelit Američance Peyton Stearnsové a v další fázi může potkat Martincovou. Finalistka z roku 2019 Markéta Vondroušová, kterou organizátoři označili za možné překvapení, zahájí turnaj proti jiné Američance Alycii Parksové.

Vítězka juniorky na Roland Garros z roku 2021 Linda Nosková se utká s Dankou Koviničovou z Černé Hory a v případě postupu by mohla narazit na Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Linda Fruhvirtová začne hlavní soutěž proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové

Světová jednička a úřadující vítězka Polka Iga Šwiateková zahájí turnaj proti Španělce Cristině Bucsaové. Ve třetím kole může narazit na Bouzkovou a v osmifinále na Krejčíkovou. Běloruska Aryna Sabalenková vyzve v úvodu Ukrajinku Martu Kosťukovou, k americkému souboji dojde mezi Jessicou Pegulaovou a Danielle Collinsovou.

Třetí hráč světa Srb Novak Djokovič, který zaútočí na rekordní 23. grandslamový titul, bude v úvodu čelit Američanovi Aleksandaru Kovacevicovi. Světová jednička Španěl Carlos Alcaraz vyzve hráče z kvalifikace. Úřadující šampion a čtrnáctinásobný vítěz jeho krajan Rafael Nadal se odhlásil kvůli zranění.

Program Roland Garros začne v neděli. Finále žen se uskuteční 10. června, finále mužů o den později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články