Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Bouzková i Siniaková úspěšně prošly prvním kolem French Open, Krejčíková končí

Marie Bouzková proti Veronice Kuděrmětovové prolomila svoji smolnou bilanci startů na Roland Garros. Ruskou tenistku porazila 6:2 a 6:4 a postoupila tak do druhého kola, kde se střetne s Janou Fettovou z Chorvatska. Roli favoritky potvrdila i Kateřina Siniaková, která ve vyrovnaném souboji nakonec zlomila Maďarku Dalmu Gálfiovou 7:5 a 7:6. S turnajem se naopak loučí Barbora Krejčíková, která nestačila na Švýcarku Viktoriji Golubicovou v poměru 6:7 a 4:6.

Zatímco první set byl jasnou záležitostí Bouzkové, ve druhém 29. nasazená Kuděrmětovová smazala ztrátu 1:4. Další dva gamy ale opět patřily pětadvacetileté české hráčce. Dvaačtyřicátá hráčka žebříčku Bouzková postoupila do druhého kola Roland Garros teprve podruhé, čtyřikrát na pařížské antuce skončila v prvním kole. Její další soupeřkou bude 135. hráčka světa Jana Fettová z Chorvatska.

"Podržel mě servis, hlavně v prvním setu. Tam se mi hodně ulevilo hned po prvním gamu. Dobře jsem dnes četla soupeřčinu hru a myslím, že i úderově. Připadalo mi, že jsem tam byla vždycky včas. Pak se samozřejmě hraje líp. Snažila jsem se mít lepší začátek než na minulých turnajích tento rok. To se povedlo a jsem moc ráda, že jsem to nakonec vybojovala," řekla Bouzková serveru Tenisový svět.

Dvaatřicátá nasazená Siniaková porazila hráčku z poloviny druhé stovky žebříčku Gálfiovou za 1:53 hodiny herního času. Utkání bylo v prvním setu na více než hodinu přerušeno kvůli dešti. V druhém setu Siniaková se soupeřkou, jež se do hlavní soutěže dostala jako "lucky loser" z kvalifikace, prohrávala už 1:4.

Vývoj česká tenistka otočila, a i když za stavu 5:4 utkání nedopodávala, tie-break ovládla jasně 7:3. Rodačka z Hradce Králové postoupila v Paříži do 2. kola pošesté v kariéře, její příští soupeřkou bude domácí Francouzka Chloé Paquetová.

Čtyřiadvacátá nasazená Krejčíková nedokázala v Paříži ukončit svou letošní nevydařenou sérii na antuce, na níž prohrála všechny tři dosavadní zápasy. V duelu s Golubicovou rychle ztrácela 0:4. Úvodní set sice dotáhla do tie-breaku, v něm jí ale soupeřka opět odskočila na rozdíl čtyř bodů a získala ho 7:3. Dohánět manko musela česká reprezentantka i ve druhé sadě. V osmém gamu dokázala vyrovnat, vzápětí však znovu přišla o servis a Švýcarka vracející se po delší zdravotní pauze už zápas dopodávala.

Výsledky tenisového turnaje French Open:

Dvouhra ženy – 1. kolo:
Bouzková – Kuděrmětovová (29-Rus.) 6:2, 6:4, Siniaková (32) – Gálfiová (Maď.) 7:5, 7:6 (7:3), Golubicová (Švýc.) – Krejčíková (24) 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK, tenisovysvet.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články