Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Berdych prohrává s Del Potrem 2:1, duel dohrají v pondělí

Paříž - Český tenista Tomáš Berdych dohraje osmifinálové klání na French Open s Argentincem
Juanem Martínem del Potrem v pondělí. Za stavu 6:7, 6:1 a 3:6 pro Jihoameričana byl zápas kvůli tmě přerušen.V pondělí se tak v boji o čtvrtfinále představí tři čeští zástupci. Vedle
dohrávky Berdycha s Del Potrem jsou v plánu zápasy Petry Kvitové s Američankou Varvarou Lepchenkovou a Kláry Zakopalové s ruskou favoritkou Marií Šarapovovou.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: AP Photo/Michel Spingler

V utkání plném tvrdých úderů od základní čáry nastřílel Berdych v první sadě více vítězných míčů, ale udělal také více chyb. V prvním setu nedokázal využít ani jeden ze šesti brejkbolů, a tak rozhodl v tie-breaku důraznější Argentincův forhend.

Na začátku druhé sady málem Berdych prohrával 0:2, ale dva brejkboly odvrátil. Po výměně rakety kvůli prasklé struně téměř nechyboval a následně získal šest her v řadě. Del Potro hrál s obvázaným pravým kolenem, ale nevypadal, že by ho zranění limitovalo. Berdych dlouho úspěšně bránil vlastní servis, až při desátém brejkbolu v utkání kapituloval a v třetí hře třetího setu podání ztratil. Za stavu 2:3 diskutoval český hráč s hlavním rozhodčím, že už začíná být poměrně šero, ale neuspěl.

Juan Martín del Potro
zdroj: ČTK autor: AP Photo/Christophe Ena

Argentinec stupňoval svůj tlak, jeho míče z forhendu i bekhendu měly razanci i dostatečnou délku a Del Potro rozproudil i prořídlé publikum. Ještě dvakrát vzal českému hráči podání, a i když jednou přišel o své, dostal se do vedení 2:1 na sety. Poté přišel na kurt supervisor turnaje Wayne McEwan a zápas byl přerušen.

Djokovič je ve čtvrtfinále

První tenista světa Novak Djokovič po velkém boji postoupil do čtvrtfinále, s Italem Andreasem Seppim prohrál první dva sety, nakonec ale zápas otočil a po čtyřech hodinách a 18 minutách vyhrál 4:6, 6:7, 6:3, 7:5, 6:3. Djokovič v utkání nasbíral 77 nevynucených chyb, což je o 26 víc, než obhájce titulu a druhý hráč světa Rafael Nadal ze Španělska zaznamenal ve třech dosavadních zápasech na turnaji. Dalším soupeřem pětadvacetiletého Srba, který útočí na čtvrtý grandslamový titul za sebou, bude vítěz zápasu mezi Stanislasem Wawrinkou a Jo-Wilfriedem Tsongou. 

Postoupil také Švýcar Roger Federer, který si poradil s překvapivým osmifinalistou Belgičanem Davidem Goffinem 5:7, 7:5, 6:2, 6:4. Jednadvacetiletý Goffin se představil v hlavní soutěži grandslamu poprvé v kariéře, navíc až díky zranění domácího Gaëla Monfilse. Jako první "lucky loser" od Dicka Normana v roce 1995 však dokázal postoupit na grandslamu až do osmifinále. Na cestě Roland Garros si Goffin poradil s českým tenistou Radkem Štěpánkem, Francouzem Arnaudem Clémentem a Polákem Lukaszem Kubotem, zastavil ho až idol z dětství Federer, jehož plakáty měl pověšené v pokoji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články