Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Berdych: Nebyl jsem s ničím spokojený

Paříž - Tomáši Berdychovi se v utkání s Jo-Wilfriedem Tsongou nepodařilo prakticky vůbec nic. Přestože dokázal obrátit průběh třetího setu, nebyl ani za této situace se svým výkonem spokojený. A Berdych byl na svou adresu po utkání hodně kritický.

Tomáš Berdych na French Open
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

"Kdybych mohl použít i jiná slova, tak by se asi hodila, ale tak to je," řekl Berdych ke svému výkonu. "Byl hodně daleko od toho, co jsem schopen. Co se s tím dá dělat? Může se to akorát hodit za hlavu a vzít si z toho, co by mě mohlo posunout dál. Brečet nad rozlitým mlíkem už je pozdě."

Rozebírat jednotlivé prvky své hry devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí krátce po zápase nechtěl. "U každého to bude stejný. Nemůžu říct, že by byla nějaká část hry, se kterou bych byl sám spokojený," řekl.

Na centrkurtu v areálu Rolanda Garrose prohrál už popáté v kariéře a z grandslamů je to jediný hlavní dvorec, na kterém neslavil výhru. "V první řadě to je v mých vlastních rukách, to je celé. Nebyl jsem tady na tom kurtu zatím schopen předvést výkon, na jaký jsem zvyklý a jaký bych měl. Proto to je, jak to je," uvedl.

Na dvorci Philippa Chatriera prohrál potřetí za sebou s Francouzem - loni s Richardem Gasquetem v Davisově poháru a o rok dříve už v 1. kole po pětisetovém dramatu s Gaëlem Monfilsem. V roce 2010 nestačil v semifinále na Švéda Robina Söderlinga a v roce 2006 na Švýcara Rogera Federera.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych nezvládl souboj s Tsongou a na French Open končí

Do souboje s Tsongou šel jako favorit. Francouze letos porazil v Madridu. A obecně měl za sebou povedenou první část roku. "Byly to dobré měsíce a že se to bohužel objevilo tady, s tím se nedá nic dělat. Teď už to nezměním," řekl Berdych.

Před sezonou vyměnil skoro celý realizační tým a jeho novým trenérem je Daniel Vallverdu z Venezuely, který dříve dlouho spolupracoval s Britem Andym Murraym. Berdych si spolupráci od počátku chválí a i výsledky tomu odpovídají. Má bilanci 35:10 a už třikrát si zahrál finále (Duahá, Rotterdam, Monte Carlo).

"Kdyby mi někdo na začátku řekl, že to bude mít takovou rychlou změnu, tak bych tomu nevěřil, ale byl bych rád. A je super, že ty věci začaly takhle rychle fungovat a působit. Myslím, že čas může být pro celý náš tým ještě více ku prospěchu. V tomhle je to pozitivní věc, která mě žene dál," uvedl Berdych.

Na druhý půlrok sezony se těší. Doufá, že mu přinese ještě lepší výsledky. "Bylo by hezké, kdybych byl schopen přidat i nějaké turnajové vítězství a jsou tam dva grandslamy ve hře, takže je určitě o co hrát." Po Paříži si dá Berdych pár dnů volno. Pak vyrazí do Londýna a začne se připravovat na trávě. Bude hrát turnaj v německém Halle a pak už Wimbledon. "To je nejbližší cíl. Budu mít dobré tři týdny se na to nachystat," řekl Berdych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články