Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych by rád semifinále, musí přejít přes Gulbise. "Chci zahrát co nejlépe," ujišťuje

Paříž - Popáté v kariéře se může Tomáš Berdych dostat do grandslamového semifinále. Na Roland Garros zvládl šestý nasazený hráč na výbornou první čtyři zápasy a nyní k tomu může přidat pátý. Ve čtvrtfinále ho čeká rozjetý Lotyš Ernests Gulbis, který vyřadil Švýcara Rogera Federera. Pro Berdycha je však antuka nejsložitější povrch. "Ať už se týká pohybu, nebo hry. Na druhou stranu jsem se na tomhle povrchu učil hrát tenis, takže by to nemělo být zase tak špatné," konstatoval český hráč. Přímý přenos utkání odstartuje na ČT sport a našem webu kolem 16:00.

Berdych má s Gulbisem pozitivní bilanci, vyhrál čtyři ze šesti zápasů včetně letošního semifinále v Rotterdamu. Na antuce se utkali jednou - v Nice v roce 2011 uspěl český hráč. Naopak jediný zápas na grandslamu vyhrál Lotyš, který Berdycha nečekaně vyřadil v 1. kole Wimbledonu před dvěma lety.

Berdych letos prožívá skvělou sezonu a v Paříži to potvrzuje. Ve čtyřech dosavadních zápasech ztratil dva sety a věří si. "Když vyhrajete pár zápasů, cítíte se dobře. Pokusím se zahrát svůj nejlepší tenis," řekl Berdych po výhře nad Johnem Isnerem z USA v osmifinále. Do grandslamového semifinále se Berdych dostal už letos v Austrálii, v Paříži se mezi čtyři nejlepší probojoval už v roce 2010.

Gulbis hrál v Paříži čtvrtfinále v roce 2008, letos už získal dva tituly v Marseille a Nice. "Doufám, že Paříž bude další v řadě. Mám cíl a nic mě nemůže zastavit," řekl odhodlaně poté, co na Roland Garros vyřadil ve 3. kole Radka Štěpánka.

Hlavní zbraní Gulbise jsou tvrdé údery, ale umí míč i zkrátit. Jeho hra se odvíjí od podání létajícího rychlostí okolo 220 km/h a ve čtyřech zápasech nastřílel 52 es. "Skvěle servíruje, hraje agresivně od základní čáry a výborně se pohybuje," řekl Berdych, co ho čeká v zápase se sedmnáctým hráčem světa Gulbisem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články