Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ani potřetí to nevyšlo. Kontaová vypadla opět v prvním kole, vypadl i Zverev

Paříž - Britka Johanna Kontaová nepřešla na French Open ani na třetí pokus přes první kolo. Sedmá nasazená hráčka neprolomila v Paříži neúspěšnou bilanci ani proti Hsieh Su-wei a soupeřce z Tchaj-wanu i přes nadějný start podlehla 6:1, 6:7, 4:6. Devátý nasazený Alexander Zverev z Německa vypadl po porážce 4:6, 6:3, 4:6, 2:6 se španělským tenistou Fernandem Verdascem. Dvacetiletý hamburský rodák přitom vyhrál v květnu antukové turnaje v Mnichově a Římě a byl považován za "černého koně" Roland Garros.

Johanna Kontaová na French Open
zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletá Britka získala úvodní sadu po skvělém výkonu hladce za 25 minut. Ve druhém setu ale soupeřka, jež momentálně figuruje na začátku druhé stovky světového žebříčku, vyrovnala hru a po dvou hodinách a 18 minutách dotáhla zápas k překvapivému postupu. Proti hráčce z elitní desítky pořadí WTA uspěla poprvé v kariéře.

Zverevovi podle všeho uškodilo rozdělení zápasu do dvou dnů. Duel byl totiž rozehrán v pondělí, německý favorit po ztracené první sadě vyrovnal a zdálo se, že získává navrch. Utkání však bylo za stavu 1:1 kvůli tmě a lehkému dešti přerušeno a v dnešní dohrávce už Zverev na o třináct let staršího a mnohem zkušenějšího soupeře nestačil.

Co Zerev nezvládl?

"Je to úplně jednoduché, hrál jsem prostě h...o," ulevil si po zápase Zverev, jenž podle expertů udělal chybu, že v pondělí souhlasil s Verdascovou výzvou nepokračovat v zápase. "Vůbec jsem dnes neměl cit pro míč, hrál jsem příliš krátké údery a byl jsem pasivní. Není to žádné drama ani konec světa, ale přesto je škoda, že jsem předvedl takový výkon na grandslamu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev nezvládl duel s Verdascem, Murray, Wawrinka a Monfils jdou dál

První kolo v Paříži zvládla světová jednička Andy Murray. Třicetiletý Brit, jenž bral minulý týden antibiotika, porazil 6:4, 4:6, 6:2, 6:0 Rusa Andreje Kuzněcova. Murray si vybral slabší chvilku v druhém setu, kdy prohrál čtyři gamy za sebou, dalšími sadami však prolétl se ztrátou pouhých dvou her.

První vítězství po pěti letech oslavil na francouzské antuce Juan Martín del Potro. Argentinec, jenž na Roland Garros naposledy startoval v roce 2012, kdy došel do čtvrtfinále, porazil krajana Guida Pellu 6:2, 6:1, 6:4.

Někdejší vítěz US Open, kterého v minulých letech omezovaly problémy se zápěstím, přitom potvrdil svůj letošní start teprve v pátek poté, co ho na turnaji v Lyonu trápily bolesti ramene a zad. Dnes ale žádné stopy zranění na jeho výkonu patrné nebyly, v duelu s Pellou si pomohl třinácti esy a za necelé dvě hodiny postoupil do 2. kola.

Hladký vstup do turnaje má za sebou i osmnáctý nasazený Nick Kyrgios. Australský bouřlivák udržel v duelu s Philippem Kohlschreiberem až na jeden výstup s hlavním rozhodčím emoce pod kontrolou a německého tenistu porazil 6:3, 7:6, 6:3. Dál jde i turnajová pětka Elina Svitolinová, ukrajinská tenistka vyřadila Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu 6:4, 6:3.

V druhém kole je také vítěz z roku 2015 a třetí nasazený Stan Wawrinka. Švýcarský favorit porazil 6:2, 7:6, 6:3 slovenského kvalifikanta Jozefa Kovalíka.

Výsledky French Open:

Muži, dvouhra - 1. kolo: Kyrgios (18-Austr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:3, Del Potro (29-Arg.) - Pella (Arg.) 6:2, 6:1, 6:4, Istomin (Uzb.) - Escobedo (USA) 7:6 (7:3), 6:3, 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Berlocq (Arg.) 7:5, 6:3, 6:4, Verdasco (Šp.) - A. Zverev (9-Něm.) 6:4, 3:6, 6:4, 6:2, Anderson (JAR) - Džazírí (Tun.) 7:6 (7:4), 6:3, 7:6 (7:4).

Ženy, dvouhra - 1. kolo: Svitolinová (5-Ukr.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 6:3, Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Kontaová (7-Brit.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:4, Suárezová (21-Šp.) - Sakkariová (Řec.) 6:4, 6:2, Cirsteaová (Rum.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:3, 6:1, Pironkovová (Bulh.) - Barthelová (Něm.) 6:0, 6:4, Townsendová (USA) - Katová (Jap.) 6:4, 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články