Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Alcaraz: Styděl bych se sám před sebou, kdybych semifinále grandslamu skrečoval

Španěl Carlos Alcaraz ani na chvíli neuvažoval o tom, že by kvůli křečím vzdal semifinále Roland Garros s Novakem Djokovičem, protože by se styděl sám před sebou. První hráč světového žebříčku nakonec prohrál 3:6, 7:5, 1:6 a 1:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič v Paříži vyřadil Alcaraze a je ve finále

Dvacetiletý Alcaraz s o šestnáct let starším Djokovičem v prvních dvou setech bavili diváky a zcela naplňovali očekávání z duelu dvou největších tenisových hvězd současnosti. Jenže za stavu 1:1 ve třetí sadě přišel zlom.

Alcaraz dostal křeče, a i když se nechal několikrát ošetřit, jednou dokonce i s vědomím ztráty bodu za porušení pravidel, tak už se do utkání zpátky nedostal. Přišel tak o šanci na druhý grandslamový triumf po vítězství na loňském US Open.

"Když jsem nastupoval, cítil jsem se fyzicky skvěle. Ale na konci druhého setu přišly křeče a pokračovaly i ve třetím. Jsem z toho zklamaný," řekl Alcaraz. "První dva sety byl opravdu náročné a to byl asi důvod," dodal.

"Nejdřív jsem dostal křeče do ruky a na začátku třetího setu jsem dostal křeče do celého těla," přidal. "Byla to kombinace několika věcí. V prvních dvou setech byly dlouhé výměny, hodně se běhalo a určitě k tomu přispělo i napětí. Byl jsem hodně nervózní," uvedl.

O předčasném ukončení zápasu ale Alcaraz neuvažoval. "Styděl bych se sám před sebou, kdybych skrečoval. Bylo to semifinále grandslamu, kdybych ho vzdal, těžko bych se s tím srovnával. I když jsem věděl, že na obrat mám šanci asi jedno procento," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články