Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

French Open: Kvitová a spol. jdou do boje, Nadal také

Sedmička českých tenistů vstoupí do prvního kola French Open v Paříži. Mezi prvními budou ve hře Petra Kvitová a Kateřina Siniaková, jejichž zápasy startují hned se začátkem pondělního programu v 11 hodin. Společně s nimi vstoupí do prvního kola Karolína Plíšková, která hraje s Barborou Krejčíkovou, Lucie Šafářová, Jiří Veselý a Adam Pavlásek. Utkání Petry Kvitové můžete sledovat od 11 hodin na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Petra Kvitová se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Kvitová dostane prostor na dvorci Philippa Chatriera, který je v areálu Rolanda Garrose největší, a střetne se s Verónicou Cepedeovou z Paraguaye. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se loni na French Open vrátila k tenisu po přepadení z prosince 2016, po němž se musela podrobit operaci pořezané levé ruky, kterou drží raketu. Návrat se jí vydařil - od té doby už vyhrála pět turnajů, v Paříži je osmou nasazenou hráčkou a patří mezi největší favoritky.  

"Cítím se skvěle, užívám si každý moment na kurtu, protože jsem si nedokázala představit, že bych mohla hrát tak dobře," řekla spokojená osmadvacetiletá česká tenistka na páteční tiskové konferenci před začátkem turnaje. "Tvrdě jsem pracovala, byla trpělivá a pozitivní, i když jsem zpočátku nevěděla, jak se všechno vyvine," přiznala.  

Prsty levé ruky, v kterých drží raketu, ale už nikdy nebudou v úplně stoprocentním stavu. "Poslední články nemůžu pořádně ohnout. Nezatnu pěst," uvedla vítězka letošních čtyř turnajů a třiceti zápasů. "Poslední měsíce jsou skvělé, nemůžu si stěžovat," podotkla s úsměvem.  

Mezi okruh favoritek patří i loňská semifinalistka French Open Karolína Plíšková. Ta začne proti úspěšné kvalifikantce Krejčíkové, 234. tenistce světového žebříčku ve dvouhře. "Určitě má něco nahráno, nicméně v pohybu asi bude horší," uvažovala favoritka před zápasem. "Zadarmo to nebude. Ale věřím, že když bude moje rychlá hra fungovat, mohla bych ji zlomit," dodala bývalá světová jednička.  

Siniakovou čeká na úvod bývalá světová jednička Victoria Azarenková, Šafářová se střetne s francouzskou tenistkou Jessicou Ponchetovou, Veselý má za soupeře Dušana Lajoviče ze Srbska a Pavlásek, který se do hlavního turnaje probil z kvalifikace, narazí na Mirzu Bašiče z Bosny a Hercegoviny.  

Útok na jedenáctý triumf z Roland Garros zahájí také Rafael Nadal. Španěl, kterému po tréninku musela ochranka mezi fanoušky prorážet cestu do šatny, bude hrát v posledním utkání na centrkurtu s Italem Simonem Bolellim.

Pondělní program (začátky v 11:00 SELČ):

Kurt Philippa Chatriera: Kvitová (8-ČR) - Cepedeová (Par.), Dutra Silva (Braz.) - Djokovič (20-Srb.), Collinsová (USA) - Wozniacká (2-Dán.), Nadal (1-Šp.) - Bolelli (It.).

Kurt Suzanne Lenglenové: García-López (Šp.) - Wawrinka (23-Švýc.), Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (29-Fr.), Seppi (It.) - Gasquet (27-Fr.), Šarapovová (28-Rus.) - Hogenkampová (Niz.).

Kurt č. 1: Paire (Fr.) - Carballes (Šp.), Thiem (7-Rak.) - Ivaško (Běl.), Siegemundová (Něm.) - Vandewegheová (15-USA), Karolína Plíšková (6-ČR) - Krejčíková (ČR).

Kurt č. 4: 3. zápas Pavlásek (ČR) - Bašič (Bosna),

Kurt č. 5: 2. zápas Veselý (ČR) - Lajovič (Srb.),

Kurt č. 7: 4. zápas Šafářová (ČR) - Ponchetová (Fr.),

Kurt č. 18: 1. zápas Siniaková (ČR) - Azarenková (Běl.).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články