Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Francouzi otočili čtvrtfinále s Německem a v září přivítají Čechy

Nancy - Čeští tenisté budou v září o postup do finále Davisova poháru bojovat ve Francii, jejíž tým ve čtvrtfinále porazil doma Německo 3:2 na zápasy. V rozhodující dvouhře Gaël Monfils zdolal v Nancy Petera Gojowczyka ve třech setech. Monfils tak dokonal velký obrat v zápase, v němž po pátečních dvouhrách Francouzi s oslabeným německým soupeřem nečekaně prohrávali 0:2.

Gaël Monfils
zdroj: AP autor: Remy de la Mauviniere

Zatímco čeští obhájci trofeje z minulých dvou let už v sobotu po čtyřhře mohli slavit postup do semifinále, Francouzi v deblu teprve začali odvracet blamáž. Julien Benneteau s Michaelem Llodrou ale roli favoritů zvládli, následně Jo-Wilfried Tsonga dnes porazil Tobiase Kamkeho a Monfils v Nancy dramatický souboj rozhodl.

"Pro mě je Francie o trošku silnějším týmem (než Německo) a má daleko víc hráčských možností," řekl Navrátil na Facebooku daviscupového týmu v Japonsku v době, kdy nevěděl, jak zápas Francie s Německem dopadne. Domácí tým si nakonec vybojoval třetí semifinálovou účast za posledních pět let.

Čeští tenisté narazí na Francii popatnácté v daviscupové historii, dosavadní vzájemná bilance je vyrovnaná 7:7. Naposledy v roce 2009 v Ostravě v prvním kole dvojice Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem zvítězila 3:2 na zápasy. Semifinále se hraje 12. až 14. září, Češi mohou postoupit do třetího finále v řadě.

Slavící Fabio Fognini
zdroj: ČTK/AP autor: Salvatore Laporta

Murray selhal, do semifinále postupují Italové

V semifinále se představí také italští tenisté, kteří využili selhání Brita Andyho Murrayho a poprvé po 16 letech jsou mezi elitní čtveřicí týmů. Poté, co dvojnásobný grandslamový šampion a osmý hráč světa podlehl v souboji jedniček Fabiu Fogninimu, zařídil výhru domácího týmu na antuce v Neapoli Andreas Seppi. Jamese Warda porazil 3:0 na sety.

V Ženevě splnili roli favoritů Roger Federer se Stanislasem Wawrinkou, ale na vítězství nad Kazachstánem se hodně nadřeli. Švýcaři po sobotě také prohrávali 1:2, vyřazení pak odvrátil letošní šampion Australian Open Wawrinka díky vítězství nad Michailem Kukuškinem a následně o posledním postupujícím rozhodl Federer. Bývalá světová jednička a grandslamový rekordman vyhrál duel s Andrejem Golubjovem 3:0 na sety.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:

Francie - Německo 3:2
Tsonga - Kamke 6:3, 6:2, 6:4, Monfils - Gojowczyk 6:1, 7:6 (7:0), 6:2.

Itálie - Británie 3:2
Fognini - A. Murray 6:3, 6:3, 6:4, Seppi - Ward 6:4, 6:3, 6:4.

Švýcarsko - Kazachstán 3:2
Wawrinka - Kukuškin 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:4, Federer - Golubjov 7:6 (7:0), 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články