Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Francouzi jsou po čtyřhře v semifinále Davis Cupu

Praha - Tenisté Francie postoupili do semifinále Davisova poháru. V Německu získali jejich třetí bod Jo-Wilfried Tsonga a Michael Llodra po třísetovém vítězství ve čtyřhře nad domácím párem Philipp Petzschner, Christopher Kas. Loni Francie neuspěla ve finále, její poslední daviscupový triumf je starý deset let. O příštím soupeři Francouzů se rozhoduje v Austinu, kde Španělsko i bez svého nejlepšího hráče Rafaela Nadala vede po úvodním dnu nad USA 2:0. Na pětisetové vítězství Feliciana Lópeze nad Mardym Fishem navázal na tvrdém povrchu v Austinu David Ferrer, proti němuž neuhrál domácí Andy Roddick ani set.

López zdolal světovou osmičku Fishe poprvé v životě a Roddick, který je právě v tomto texaském městě doma, vyrovnat nedokázal. V závěru ho nepodrželo ani podání, poslední dva body zápasu daroval soupeři dvojchybami. O první americký bod a udržení naděje na postup tak budou v dnešní čtyřhře usilovat Bob a Mike Bryanovi, nejlepší světový pár.

Desetinásobný grandslamový vítěz Nadal do Austinu nepřijel. Vysvětlil to nutností odpočinout si před druhou částí sezony a kritizoval Mezinárodní tenisovou federaci za nevhodný termín duelu, jenž se hraje necelý týden po skončení Wimbledonu.

Švédové snížili v utkání se srbskými obhájci titulu na 1:2. Po páteční absenci ve dvouhře se na kurtu objevil i wimbledonský vítěz Novak Djokovič, ale po boku Nenada Zimonjiče v deblu neuspěl. Domácí pár Simon Aspelin, Robert Lindstedt nad nimi zvítězil 6:4, 7:6 a 7:5.

Účast v baráži si už zajistili Švýcaři, za něž proti Portugalsku nastoupil i Roger Federer a spolu se Stanislasem Wawrinkou se postarali o nedostižné vedení 3:0. Baráž budou v září hrát také čeští reprezentanti, kteří v prvním kole Světové skupiny podlehli Kazachstánu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články