Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Forget věří v úvodním zápase více Simonovi

Paříž - V prvním kole Davisova poháru přijel bojovat do Ostravy nejsilnější francouzský tenisový tým od epopeje Borotry, Lacosta, Cocheta a Brugnona ve 20. letech minulého století. Hráči mají sebedůvěru, ale jsou obezřetní, nepřijeli na turistický zájezd. Ve městě, kde tamější obyvatelé doporučují překročit polskou hranici, pokud se chcete najíst v dobré restauraci, nehrozí mužům v modrém, že by je vykolejila krása místních památek. Spíše je to podle francouzského listu Le Figaro může potkat při raketových úderech obávaných Čechů Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha, kteří jsou ve světovém žebříčku na 18. respektive 22. místě.

"Modří" přitom alespoň na papíře mají legitimní důvody věřit ve svou sílu. Nikdy od slavné doby předválečných "mušketýrů" nedisponovala Francie tak dobrým mužstvem s třemi hráči patřícími do nejlepší světové jedenáctky, tedy Gillesem Simonem, Gaëlem Monfilsem a Jo-Wilfriedem Tsongou, které doplňuje deblový pilíř Mickaël Llodra.

Francouzský kapitán Guy Forget se musel s výběrem trápit. Nakonec nenominoval Monfilse, který je podle listu přitom patrně nejlépe hrajícím Francouzem v posledním půlroce. Do čtyřhry s Llodrou půjde zkušenější Richard Gasquet. Monfils by mohl do utkání zasáhnout asi jen v případě, že si Francie zajistí už v prvních dvou dnech vítězství.

Čeští hráči jsou nevyzpytatelní

Forget podle deníku Libération dává v úvodním střetnutí Simona s Berdychem větší naději na vítězství francouzskému hráči, pokud český tenista bude hrát na té úrovni, na jaké ve světovém žebříčku je. Ale může překvapit, protože Berdych může hned při ranním rozbřesku hrát jako někdo z nejlepší světové pětky. Simonův styl, změny rytmu hry a taktické finesy mohou "cholerického Čecha" rozhodit, tvrdí Le Figaro.

Mnohem nepředvídatelnější je zápolení Tsongy se Štěpánkem, který umí hrát ofenzivně a mást soupeře. Tsonga jej jen s potížemi porazil na loňském pařížském turnaji Masters. "(Štěpánek) je schopný změnit taktiku v jediném okamžiku," podotkl Tsonga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články