Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Forejtek s Krejčíkovou potvrzují formu i v Prostějově a mohou navázat na triumf z Doks

Solidní formu ukazují i v Prostějově. Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková mohou na exhibičním tenisovém turnaji Trofej solidarity a naděje ČTS navázat na triumf z červnového podniku této série v Doksech u Máchova jezera. Forejtek si v nedělním finále zahraje s dalším teenagerem Jiřím Lehečkou, Krejčíková bude plnit roli favoritky proti Darje Viďmanové.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Forejtek stejně jako Krejčíková neztratil ve skupinové fázi set a stoprocentní byl také v dnešním semifinále. Devatenáctiletý talent v něm porazil 7:6, 6:3 největšího favorita Zdeňka Koláře. V druhém semifinále osmnáctiletý Lehečka zdolal 6:4, 5:7, 6:2 druhého nasazeného Lukáše Kleina ze Slovenska.

Dvojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Krejčíková se do role největší favoritky posunula poté, co její tradiční deblová spoluhráčka Kateřina Siniaková senzačně vypadla už ve skupině. Čtyřiadvacetiletá brněnská rodačka dnes porazila 6:3, 7:5 krajanku Miriam Kolodziejovou a připsala si jedenáctý vítězný duel za sebou. Její finálovou soupeřkou bude sedmnáctiletá Viďmanová, která do nedělního vyvrcholení postoupila díky výhře 6:2, 6:2 nad Veronikou Vlkovskou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články