Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Finále vyhrála Petrovová, Peschkeová neuspěla v deblu

Tokio - Tenisový turnaj žen v Tokiu vyhrála Ruska Naděžda Petrovová a získala nejcennější titul v kariéře. Ve finále zdolala obhájkyni titulu Polku Agnieszku Radwaňskou 6:0, 1:6, 6:3. V boji o deblový triumf neuspěla česká tenistka Květa Peschkeová. S Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou podlehly Američankám Raquel Kopsové-Jonesové a Abigail Spearsové 1:6 a 4:6.

Naděžda Petrovová
zdroj: AP

Sedmnáctá nasazená Petrovová dotáhla své tažení na Pan Pacific Open k celkovému vítězství přesto, že kvůli zdravotním potížím účast v turnaji zvažovala. "Je to úžasný pocit. Tak velký turnaj jsem nikdy nevyhrála. Nečekala jsem, že se mi to povede," rozplývala se třicetiletá Ruska po triumfu na turnaji kategorie Premier 5 s dotací 2,1 milionu dolarů, kde startovalo devět hráček z první desítky světového žebříčku.

Na cestě do finále vyřadila hráčky top ten Australanku Samanthu Stosurovou a Itaku Saru Erraniovou a v boji o titul si poradila i se světovou trojkou Radwaňskou. V prvním setu jí dokonce nadělila za 31 minut "kanára". Druhou sadu sice podobně snadno prohrála, ale ve třetím setu jí stačil jeden brejk k vítězství, k němuž si pomohla i jedenácti esy v utkání. "Nevím, kde se ve mně ve třetím setu ta síla vzala," uvedla Petrovová. Za dvanáctý turnajový titul v kariéře získala prémii 385 tisíc dolarů a 900 bodů do žebříčku WTA.

Třetí sadu rozhodla osmá hra, v níž si Radwaňská prohrála podání i kvůli dvěma dvojchybám po sobě. Po skončení gamu vztekle praštila raketou. "Bylo to zvláštní finále, jak na horské dráze. Takový je prostě ženský tenis. Nikdy nevíte, co přijde, takže je třeba bojovat až do konce," uvedla zklamaná Polka.

Sedmatřicetiletá Peschkeová nevyužila šanci na druhý letošní a celkově 24. deblový titul. Loňská fedcupová vítězka triumfovala na začátku sezony v Sydney ještě s tehdejší partnerkou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska, s níž už od Wimbledonu nehraje. Ve finále s Kopsovou-Jonesovou a Spearsovou však čtvrtý nasazený česko-německý pár prohrál hladce za 74 minut. Američanky si zopakovaly týden starý triumf ze Soulu a vyhrály třetí turnaj v sezoně.

Dvouhra - finále:Petrovová (17-Rus.) - A. Radwaňská 6:0, 1:6, 6:3.Čtyřhra - finále: Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) - Grönefeldová, Peschkeová (4-Něm./ČR) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články