Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Finále v Soulu si Zakopalová nezahraje

Soul - Česká tenistka Klára Zakopalová si na turnaji v Soulu o titul nezahraje. V semifinále dnes podlehla šesté nasazené Španělce Marii José Martínezové-Sánchezové 3:6 a 2:6. Devětadvacetiletá rodačka z Prahy prohrála se stejně starou španělskou soupeřkou poprvé v kariéře. V předchozích dvou vzájemných zápasech v letech 2008 a 2009 vždy zvítězila.

Klára Zakopalová
zdroj: AP Photo autor: Ahn Young-joon

Zakopalová tak přišla o šanci na první letošní finále turnaje WTA, kam během kariéry postoupila zatím jedenáctkrát a vytěžila z toho dva tituly. Za své účinkování v korejské metropoli si připsala 130 bodů do světového žebříčku a získala prémii 10 200 dolarů (186 000 korun).

Martínezovou-Sánchezovou vyzve v nedělním finále nenasazená Galina Voskobojevová z Kazachstánu, která zdolala turnajovou pětku Polonu Hercogovou ze Slovinska 6:1 a 6:4. Zakopalová si v Koreji nezahraje ani o titul ve čtyřhře.

V semifinále vypadly spolu s Ivetou Benešovou po porážce 6:7, 6:0 a 7:10 od páru Natalie Grandinová, Vladimíra Uhlířová. Jihoafricko-česká dvojice postoupila už do svého letošního pátého finále, na první společný titul však stále čeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články