Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Finále tenisového challengeru v Prostějově ovládl Kazach Kukuškin

Prostějov - Tenisový challenger v Prostějově vyhrál Michail Kukuškin z Kazachstánu, který ve finále porazil Maďara Martona Fucsovicse hladce 6:1, 6:2. Po pěti letech se do finále největšího domácího mužského turnaje neprobojoval žádný z českých tenistů. Adam Pavlásek, Jiří Veselý i Lukáš Rosol skončili ve čtvrtfinále.

Tenisté Kukuškin a Fucsovics
zdroj: ČTK/Peřina Luděk

Kukuškin potvrdil po vyřazení obhájce posledních dvou titulů Veselého roli favorita. Ve finále byl přesnější a důraznější. "Po předcházející vítězné cestě v tomto turnaji jsem měl ve finále větší sebedůvěru. Za rozhodující považuji, že se mi podařilo po celé utkání udržet maximální koncentraci, a tím jsem nedal soupeři šanci na zvrat," uvedl po utkání vítěz.

Je nám líto, video expirovalo.
Na tenisovém turnaji v Prostějově zvítězil Kazach Kukuškin

V Prostějově startoval 83. hráč světového žebříčku Kukuškin potřetí v kariéře. V předcházejících dvou startech v letech 2012 a 2014 skončila jeho pouť vždy hned v prvním kole. Čtyřiadvacetiletý Fucsovics se probojoval do finále UniCredit Czech Open z kvalifikace.

"Až do finále se mi v Prostějově dařilo. Dnes jsem už byl unavený, hrál jsem osmý zápas. Kukuškin hrál bez chyb a zvítězil zcela zaslouženě," přiznal Fucsovics, kterému patří ve světovém žebříčku 204. místo.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově:

Dvouhra - finále: Kukuškin (6-Kaz.) - Fucsovics (Maď.) 6:1, 6:2.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články