Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále si v Monaku zahrají Djoković a Nadal, v Barceloně Kirilenková a Vinciová

Monte Carlo - Španělský tenista Rafael Nadal si zahraje o pátý titul z turnaje série Masters v Monte Carlu za sebou. Dnes si poradil ve dvou setech s Britem Andym Murrayem a jeho posledním soupeřem bude v neděli srbský tenista Novak Djoković. Ten španělskou světovou jedničku sice v minulosti porazil čtyřikrát z 15 pokusů, nikdy se mu ale nepodařilo zvítězit na antuce. Djoković si zahraje finále v této sezoně potřetí. V Miami podlehl Murraymu, v Dubaji získal titul po výhře nad Španělem Davidem Ferrerem.

Na prvním velkém antukovém turnaji sezony dnes zdolal nejprve Djoković po dvou a půl hodinách Stanislase Wawrinku 4:6, 6:1 a 6:3. Švýcar svému soupeři dokázal vzít podání v devátém gamu prvního setu, poté ale tahal za kratší konec. Naděje mu proti třetímu hráči svitla ještě v úvodu třetí sady, ale od vedení 2:0 uhrál jedinou hru.

To Nadal nedával od začátku utkání Murraymu, jenž ho porazil před dvěma měsíci v Rotterdamu, šanci. Brit se vzepřel až za hrozivého stavu 2:6 a 2:5, kdy při vlastním servisu odvrátil několik mečbolů. To mu dodalo na sebevědomí a dokázal ještě set dotáhnout do tie-breaku. Tam jej ale příliš nepodržel servis a prohrál 4:7.

Nadal tím prodloužil svou sérii zápasů bez ztraceného setu v Monte Carlu. Naposledy mu sadu dokázal sebrat Švýcar Roger Federer před třemi lety ve finále. Na turnaji v monackém knížectví si Nadal vylepšil celkovou bilanci na 28 vítězných zápasů při jediné prohře. Jen v roce 2003 nestačil na Argentince Guillerma Coriu.

Výsledky tenisového turnaje mužů série Masters v Monte Carlu:

Dvouhra - semifinále: 
Nadal (Šp.) - A. Murray (Brit.) 6:2, 7:6 (7:4)
Djoković (Srb.) - Wawrinka (Švýc.) 4:6, 6:1, 6:3
 
Čtyřhra - semifinále: 
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) 6:7 (3:7), 6:3,
14:12

Barcelonské finále si zahrají Kirilenková a Vinciová

Ve finále turnaje v Barceloně se utkají čtvrtá nasazená tenistka Maria Kirilenková z Ruska a Italka Roberta Vinciová. Obě hráčky budou v neděli usilovat o premiérový triumf v sezoně. Dvaadvacetiletá Kirilenková si v semifinále poradila s pátou nasazenou domácí hráčkou Carlou Suárezovou-Navarrovou po setech 4:6, 6:1 a 6:2. Vinciová porazila 0:6, 7:6 a 6:4 krajanku Francesku Schiavoneovou, se kterou hrála v Barceloně čtyřhru a vypadly v semifinále. Kirilenková bude v Katalánsku hrát o pátý titul v kariéře, Vinciová dokázala vyhrát na okruhu WTA zatím jeden turnaj.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články