Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Finále sester Williamsových nebude: Serenu vyřadila Cornetová

Dubaj - Překvapivá porážka Sereny Williamsové s francouzskou tenistkou Alizé Cornetovou dvakrát 6:4 zamezí sesterskému finále Williamsových. O titul bude hrát pouze starší Venus, která v Dubaji vyřadila Dánku Caroline Wozniackou.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Šestadvacátá hráčka žebříčku Cornetová zvítězila za 82 minut. Úvodní sadu zakončila při prvním setbolu vítězným bekhendem po čáře a ve druhém setu odskočila do vedení 2:0. Willamsová dokázala srovnat, ale v sedmém gamu znovu o servis přišla. Za stavu 3:5 ještě prodloužila zápas čtyřmi odvráceným mečboly, nicméně následně při podání Cornetové prohrála čistou hrou.

Alizé Cornetová:

"Je to největší vítězství mojí kariéry. Musela jsem zapomenout na to, že na druhé straně sítě stojí Serena, a soustředit se jenom na sebe. Snažila jsem se hrát z hloubi pole a hlavně neztratit soustředění."

Favorizovaná Američanka předvedla několik velkých minel a po utkání nad nimi kroutila hlavou. "Trochu se stydím, tolik chyb jsem v zápase neudělala možná tři čtyři roky. Na stupnici od jedné do deseti jsem se dnes nacházela tak na minus 283," uvedla Williamsová.

Dvaatřicetiletá Serena nevyužila možnost zahrát si poprvé od roku 2009 ve finále s o rok starší sestrou Venus. Ta v souboji bývalých světových jedniček zdolala Dánku Wozniackou hladce 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články