Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finále podle očekávání – Prostějov se utká s Přerovem

Prostějov – Hráči Agrofertu Prostějov bez problému postoupili do finále tenisové extraligy. V posledním zápase ve skupině obhájce prvenství porazil Liberec jasně 6:0. O titul se podle předpokladů utká Prostějov s Přerovem. Přímý přenos finálového klání nabídne ČT sport a náš web zítra od 10:00.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: ČT sport

Prostějov neztratil v duelu s Libercem ani set. Šest bodů na jeho konto přidali postupně Philipp Kohlschreiber, Jarkko Nieminen, Agnieszka Radwaňská, Petra Cetkovská, Florian Mayer a Jan Hájek.

Radwaňská přes pomalejší vstup do zápasu s přehledem porazila libereckou Sesil Karatančevovou 6:4 a 6:1. "Začátek byl pomalejší, nehrála jsem dost agresivně. To se ovšem ve druhém setu změnilo a podle toho také sada vypadala," uvedla polská tenistka.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov postoupil do finále tenisové extraligy

Za absentujícího Tomáše Berdycha, který nastoupí až do zítřejšího finále, zaskakoval na pozici týmové jedničky Němec Filip Kohlschreiber. Světová dvaadvacítka přispěla k prostějovskému "kanárovi" výhrou 6:3 a 6:4 nad svým krajanem Benjaminem Beckerem.

"Určitě je pohoda. Kluci ještě potrénují, dají se dohromady a na to důležité finále, které přijde zítra s Přerovem, budeme dobře připraveni. Hrajeme doma, doufám, že přijede i víc diváků. Očekávám velice vyrovnaný zápas," shrnul šéftrenér Prostějova Jaroslav Navrátil.

Přerov nejprve zvítězil nad I. ČLTK Praha 5:4 a pak si poradil i s týmem Neridé v poměru 5:1. Za Přerov hrají například Adam Pavlásek, Renata Voráčová, Denis Istomin či Yvonne Meusburgerová.

Výsledky tenisové extraligy

Prostějov - Liberec 6:0.

Konečné pořadí: 1. Prostějov 2 vítězství/0 porážek, 2. Sparta Praha 1/1, 3. Liberec 0/2.

TK Neridé - I. ČLTK Praha 2:5.

Konečné pořadí: 1. Přerov 2/0, 2. I. ČLTK Praha 1/1, 3. Neridé 0/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články