Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ferrer si odbyl debut i derniéru v Hopmanově poháru. Loučení to bylo vítězné

V šestatřiceti debut a zároveň loučení. David Ferrer si na závěr tenisové kariéry zahrál na Hopmanově poháru a s Austrálií to nebylo vůbec špatné. Bývalý třetí hráč světového žebříčku pomohl v závěrečném vystoupení v Perthu k vítězství Španělska 2:1 nad Francií.

David Ferrer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ani jeden z týmů už neměl šanci postoupit do finále. Do sobotního souboje o titul prošlo Německo, které si zopakuje loňskou neúspěšnou bitvu se Švýcarskem. V přímém souboji o postup na závěr skupiny A porazila favorizovaná německá dvojice Angelique Kerberová, Alexander Zverev domácí Ashleigh Bartyovou a Matta Ebdena už po dvouhrách.

Ferrer, jenž už letos hodlá hrát jen sporadicky a s kariérou se definitivně rozloučí v květnu v Madridu, porazil 6:4, 6:7, 7:6 Lucase Pouilleho. V předchozích duelech vítěz 27 turnajů ATP porazil Australana Ebdena a tři sety bojoval s favorizovaným Němcem Alexanderem Zverevem.

"Čeká mě pár posledních zápasů kariéry, a snažím se proto užít si každou výměnu. Nikdy jsem tu předtím nehrál, ale je pro mě potěšením nastupovat tady na centrkurtu na Hopman Cupu," uvedl Ferrer, jenž dvakrát v kariéře postoupil do semifinále Australian Open.

Ferrer výhrou nad Pouillem pečetil španělské vítězství, poté co v prvním duelu Garbiňe Muguruzaová zdolala 6:1, 6:3 Alizé Cornetovou. Bývalá světová jednička Muguruzaová měla v zápase potíže se stehenním svalem, a raději proto nenastoupila do závěrečné smíšené čtyřhry. V ní ji nahradila šestnáctiletá Američanka Whitney Osuigweová, jež po boku o dvacet let staršího Ferrera prohrála 2:4, 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články