Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Federer znovu králem v Halle, na německé trávě vyhrál už podeváté

Halle - Roger Federer ovládl podeváté turnaj na trávě v Halle. Ve finále porazil švýcarský veterán domácího tenistu Alexandera Zvereva 6:1, 6:3 a čtvrtý titul v sezoně získal za pouhých 52 minut. Svým oblíbeným turnajem prošel osmnáctinásobný grandslamový šampion bez ztráty setu.

Roger Federer
zdroj: AP autor: Friso Gentsch

Pětatřicetiletý Federer si v Halle vynahradil nepovedený vstup do travnaté sezony ve Stuttgartu, kde se představil po vynechaní jarních antukových turnajů a vypadl hned v prvním zápase s německým veteránem Tommym Haasem.

V Halle již byl suverénní a připsal si 16. triumf na trávě. Má jich o šest více než druhý v historickém pořadí Američan Pete Sampras. Ve 140. finále kariéry získal švýcarský tenista 92. titul a ukázal dobrou formu před Wimbledonem, kde bude usilovat o osmé vítězství.

"Hrál jsem neskutečně dobře. Cítil jsem se v pohodě a ani na moment jsem nepolevil," uvedl Federer, jenž na servisu prohrál jen devět výměn. "Byl to můj nejlepší zápas tohoto týdne. Skoro všechno dopadlo v můj prospěch," dodal Švýcar.

V tomto roce vyhrál i své čtvrté finále, když navázal na vítězství na Australian Open, v Indian Wells a Miami. Alespoň devět triumfů z jednoho turnaje dosud získal pouze jeho španělský rival Rafael Nadal, který má dokonce po deseti titulech z Roland Garros, Monte Carla a Barcelony.

O 15 let mladšímu Zverevovi oplatil Federer porážku z loňského semifinále v Halle a překazil mu návrat do elitní desítky světového žebříčku. "Taky jsi mohl být ke mně milejší a nechat mi víc bodů," žertoval při vyhlášení Zverev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články