Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Federer vypadl. Finále Turnaje mistrů sehrají Davyděnko a Del Potro

Londýn - Do finále dvouhry Turnaje mistrů překvapivě postoupil Rus Nikolaj Davyděnko, který poprvé v kariéře porazil světovou jedničku Rogera Federera 6:2, 4:6 a 7:5. Jeho soupeřem bude Juan Martín Del Potro. Vítěz letošního US Open zdolal ve druhém semifinále Švéda Robina Söderlinga 6:7, 6:3 a 7:6 a může se stát třetím argentinským tenistou, který vyhraje Turnaj mistrů. Před ním to dokázali David Nalbandidan (2005) a Guillermo Vilas (1974). Žádný ruský hráč na Masters nikdy netriumfoval.

"Všichni, kdo mě znají - rodina, přátelé - už na výhru nad Federerem čekali. Myslel jsem, že se mi to povede za rok za dva, ale teď, na konci sezony, je to prostě příjemné," uvedl Davyděnko, který se Švýcarem poprvé prohrál před sedmi lety. "Čekal jsem na to dlouho, a že se to povedlo zrovna tady, je prostě skvělé," dodal.

Federerovi se ani ve čtvrtém duelu na turnaji nevydařil úvodní set. S Davyděnkovou hrou si neuměl poradit a po třech ztracených podáních prohrál 2:6. Pak však ukázal stejně jako v předchozích třech zápasech zcela opačnou tvář. Zlepšil se ve všech aspektech hry a dlouho hrál s Davyděnkem vyrovnanou partii. Za stavu 5:4 pak sebral Rusovi podání a srovnal stav na sety.

"Prosím, už ne. Nemůžu s ním přeci prohrát i potřinácté!"

V rozhodující sadě byli oba tenisté při podání bezchybní až do stavu 5:5, kdy Davyděnko sebral Federerovi servis a následně si zajistil vítězství. "Věděl jsem, že bude bojovat, ale já jsem vydržel. Měl i štěstí, když trefil tu neuvěřitelnou smeč. V tu chvíli jsem si říkal: Prosím, už ne. Nemůžu s ním přeci prohrát i potřinácté," řekl ruský tenista. "Hrál dobře, i když si myslím, že to nebyl náš nejlepší zápas," přidal Federer. "Zápasy s nejlepšími nemůžete otáčet do nekonečna. Na konci už nemáte tolik síly, takže je to hodně o štěstí," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články