Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Federer vyhrál i nad Nišikorim a přiblížil se postupu

Londýn - Šestinásobný vítěz Roger Federer ze Švýcarska vyhrál také své druhé utkání na tenisovém Turnaji mistrů v Londýně a přiblížil se postupu ze skupiny. Japonce Keie Nišikoriho porazil druhý nasazený hráč za hodinu a devět minut 6:3, 6:2 hlavně díky úspěšnosti prvního podání a sedmi esům. Ve druhém utkání skupiny Brit Andy Murray porazil Kanaďana Milose Raonice 6:3, 7:5 a udržel se ve hře o semifinále.

Roger Federer na Turnaji mistrů
zdroj: PA autor: Adam Davy

Federer měl od počátku zápas pod kontrolou. Nad nasazenou čtyřkou se ujal rychle vedení 4:1 a výhodu brejku s přehledem udržel. Ve druhé sadě vzal čtyřiadvacetiletému nováčkovi Nišikorimu podání dvakrát a hned při prvním mečbolu zápas ukončil.

"Čekal jsem velmi těžký zápas," prohlásil sedmnáctinásobný grandslamový vítěz. "Znám Nišikoriho od jeho sedmnácti let a vím, že je to dobrý a silný tenista. Má talent a před sebou velkou budoucnost. Takže i proto jsem rád, že jsem hrál tak dobře," řekl spokojený Federer po sedmdesátém vítězném utkání v sezoně.

Ve čtvrtek budou hrát Federer s Murrayem a Nišikori s Raonicem, který už má na kontě dvě prohry a nejmenší naději na postup. "Proti Raonicovi jsem vytáhl správné údery ve správný čas a už se těším na čtvrtek a zápas s Rogerem," řekl Murray, který loňský Turnaj mistrů vynechal kvůli operaci zad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články