Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Federer v New Yorku končí. Postaral se o to Del Potro

New York – Letošní neporazitelnost Rogera Federera je u konce. Prolomil ji Juan Martín del Potro. Argentinský hráč vyřadil Federera ve čtvrtfinále po setech 7:5, 3:6, 7:6 a 6:4.

Juan Martín del Potro
zdroj: Reuters

Del Potro překazil tenisovými fanoušky vyhlížené semifinále Federera s Rafaelem Nadalem ze Španělska. Díky vyřazení Švýcara má nyní Nadal jistotu, že i po US Open udrží pozici prvního hráče žebříčku ATP. "Juan bojoval jako lev. Byl jsem příliš nervózní, on naopak předvedl vždycky něco úžasného, když to potřeboval. A já mu taky někdy pomohl," přiznal Federer.

"Samozřejmě je to škoda, ale Juan si to dneska zasloužil víc. Cítil jsem, že v semifinále nemám co dělat, a on bude mít větší šanci porazit Rafu, abych byl upřímný. Neměl jsem negativní myšlenky, ale věděl jsem, že hraje skvěle. Já nebyl dost dobrý v mé mysli, v mém těle ani v mé hře," zhodnotil švýcarský hráč.

Federer ztratil zápas v tie-breaku třetí sady. Měl postupně čtyři setboly, ale ani jeden nedokázal proměnit. A při prvním setbolu Argentince poslal volej do autu. Ve čtvrtém setu stačil Del Potrovi brejk z páté hry, aby za pomoci svého skvělého podání a tradičně drtivého forhendu dovedl zápas do vítězného konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Del Potro se vypořádal na US Open s Federerem

V semifinále ženské dvouhry jsou poprvé po 36 letech samé Američanky. Kvarteto uzavřela Madison Keysová, jež porazila překvapení turnaje Kaiu Kanepiovou z Estonska dvakrát 6:3 a je podruhé v grandslamovém semifinále.

Soupeřkou Keysové bude Coco Vandewegheová, přemožitelka Karolíny Plíškové. Druhou dvojici tvoří dvojnásobná vítězka turnaje Venus Williamsová, která vyřadila ve čtvrtfinále po boji Petru Kvitovou, a Sloane Stephensová.

Je nám líto, video expirovalo.
Keysová dokonala americkou nadvládu nad letošním US Open

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Del Potro (24-Arg.) - Federer (3-Švýc.) 7:5, 3:6, 7:6 (10:8), 6:4.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Keysová (15-USA) - Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články