Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Federer s přehledem postoupil v Montrealu do semifinále a příblížil se postu jedničky

Montreal - Šestatřicetiletý Roger Federer je po výhře 6:4, 6:4 nad Španělem Robertem Bautistou v semifinále turnaje Masters v Montrealu a udělal tak další krok k návratu do čela světového žebříčku. Mezi nejlepšími čtyřmi je v Kanadě také osmnáctiletý domácí mladík Denis Shapovalov. 

Roger Federer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Andrew Soong

Federer po sedmém vítězství v sedmém vzájemném duelu nad Bautistou vylepšil svou letošní zápasovou bilanci na 34 výher a dvě porážky. Už jen dvě výhry ho dělí od prvního triumfu v Montrealu - na Rogers Cupu už sice získal v minulosti dva tituly, ale oba v Torontu.

Pokud skutečně devatenáctinásobný grandslamový šampion turnaj v Torontu ovládne, bude mít velkou šanci na návrat do čela žebříčku. Po odhlášení zraněné světové jedničky Andyho Murrayho z turnaje v Cincinnati totiž Brita 21. srpna na prvním místě vystřídá právě buď Federer, nebo jeho dlouholetý španělský rival Rafael Nadal. V případě vítězství v Torontu bude Federer v Cincinnati potřebovat stejný nebo lepší výsledek než Nadal.

Antukový král Nadal mohl slavit posun na první místo už tento týden, ale musel postoupit do semifinále. Už v osmifinále ho ale vyřadil Shapovalov. "Sleduju to. Věděl jsem, že Rafa tu možnost měl, ale už vypadl, takže tady můžu udělat docela velký krok. K tomu však musím předvádět skvělé výkony," uvedl Federer, jenž byl naposledy v čele žebříčku v listopadu roku 2012. Celkově strávil v čele pořadí ATP Tour rekordních 302 týdnů.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev nezaváhal s Andersonem a postoupil v Montrealu do semifinále

O finále se Federer utká s Nizozemcem Robinem Haasem, jehož dosud v jediném vzájemném duelu před pěti lety porazil.

Po senzačních výhrách proti Juanu Martínu del Potrovi a Nadalovi zdolal osmnáctiletý kanadský talent Shapovalov 2:6, 6:3, 6:4 Francouze Adriana Mannarina. Loňský vítěz wimbledonské juniorky se odvděčuje organizátorům za divokou kartu a svůj zatím životní turnaj ozdobil postupem do semifinále. V něm se střetne s o dva roky starším Němcem Alexanderem Zverevem, jenž má stejně jako on ruské kořeny. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články