Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Federer porazil v Cincinnati Djokoviče a vyhrál čtvrtý letošní turnaj

Cincinnati - Švýcar Roger Federer vyhrál čtvrtý letošní turnaj. Ve finále Masters v Cincinnati dnes zdolal Srba Novaka Djokoviče 6:1 a 7:5. Federer od květnového titulu v Madridu prohrál jediné utkání a připsal si výhry i z Roland Garros a Wimbledonu. Djokovič prohrál v Cincinnati ve finále už loni, kdy se radoval Brit Andy Murray.

Právě Murray skončil na raketě Federera v sobotním semifinále, přestože se mu proti světové jedničce poslední dobou dařilo. Rovněž Djokovič světového hráče číslo jedna už letos dvakrát porazil, dnes ale na kurtu jasně dominoval Švýcar. Brzy vedl 5:0 a za půl hodiny vyhrál první set.

V tom druhém se Djokovičovi povedl rychlý brejk, z vedení 3:0 se ale dlouho neradoval. Federer zpřesnil hru a za stavu 5:5 znovu svému soupeři vzal podání. Čistou hrou si pak zajistil již 16. prvenství na turnajích série Masters. O jedno více má jen Američan Andre Agassi.

Federer připomněl po utkání, že se stal vítězem prvního turnaje v roli otce. "Zažívám neskutečné léto. Tři týdny jsem byl jen s manželkou a dost mě překvapilo, že jsem se dostal zpět do formy tak rychle. Teď doufám, že v New Yorku ukážu, co všechno na kurtu dokážu," myslel už Švýcar na boj o pátý titul z US Open za sebou.

Djokovič si výkony v Cincinnati notně zvedl sebevědomí před posledním grandslamem sezony. Od porážky ve 3. kole French Open se herně i výsledkově hledal, nyní už pro soupeře opět představuje velké nebezpečí: "Začal jsem trochu pomaleji, ale čtvrtfinále a hlavně semifinále (proti Nadalovi) bylo výborné." Bohužel se ale podle svých slov narodil ve špatné době: "Roger, Rafa i Andy (Murray) hrají fantastický tenis. Roger i Rafa patří zřejmě k nejlepším tenistům, kteří kdy nastupovali na kurty."

Novak Djoković
zdroj: AP autor: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články