Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Federer očekává na Laver Cupu těsnou bitvu. Čtyřhře s Nadalem by se nebránil

Roger Federer s Rafaelem Nadalem na jedné straně ve čtyřhře je snem mnoha tenisových fanoušků, který by se na Laver Cupu mohl splnit. Sám švýcarský tenista by se tomu nebránil, i když netuší, jak by si herně seděli. Zároveň prozradil, že ho mrzí absence Juana Martína del Potra, jemuž plánoval vrátit porážku z US Open. I tak ale tuší vyrovnanou bitvu obou celků.

Roger Federer po příletu do Prahy
zdroj: Letní olympijské hry autor: Kamaryt Michal

Del Potrovo odstoupení může znamenat pro tým Evropy papírovou výhodu. "Ale John McEnroe má pořád dobrého hráče, se kterým jsem hrál pět setů na US Open. Je to hráč budoucnosti," řekl Federer na adresu devatenáctiletého Tiafoea.

Ocenil, že McEnroe jako kapitán zařadil do týmu i mladíky, kteří mohou být hvězdami budoucích Laver Cupů. V týmu světa je také osmnáctiletý Kanaďan Denis Shapovalov. Teenagery doplňují Američané Sam Querrey, John Isner a Jack Sock a australský bouřlivák Nick Kyrgios.

"Mají dobré hráče, dobré servismany. Musíme hrát dobře, abychom vyhráli, bude to těsné," uvedl Federer, který je společně s Rafaelem Nadalem hlavní hvězdou evropského výběru.

Fanoušci očekávají, že by aktuálně dva nejlepší tenisté světa mohli nastoupit bok po boku ve čtyřhře. Federer by si s Nadalem zahrál rád, ale varoval, aby z velkých nadějí nebyl nakonec výbuch.

"Je těžké najít ve čtyřhře rytmus. Nikdy jsme spolu nehráli, ani nevíme, na kterých stranách bychom stáli. Ani nevíme, jestli nás kapitán vybere," přemítal. "Jsem si jistý, že publikum by z toho šílelo, takže jen kvůli tomu by bylo skvělé, kdyby nás vybral," doplnil. Směrem ke kapitánu Björnu Borgovi ale poznamenal, že tím na něj nechce nijak tlačit.

Oba výběry jsou v Praze kompletní a Federer očekává, že se Evropané budou věnovat také stmelování týmu. "Budou večeře, obědy, nějaké kafe. Myslím, že budeme hodně debatovat o tom formátu a dávat Björnovi informace o tom, jak se cítíme, jestli se někdo necítí dobře, jestli je někdo unavený. Myslím si, že strávíme hodně času povídáním," plánoval.

Myslí si, že Laver Cup by neměl být jen bojem o body, ale také šancí na navázání bližších vztahů s tenisovými rivaly. "Doufám, že se spřátelíme. Vždycky hrajeme proti sobě, teď máme šanci jeden druhého víc poznat a vzájemně se podporovat. I v těžších chvílích, když někdo prohraje zápas, tak ho povzbudit a zvednout ho, aby odehrál další zápas dobře," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články