Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Federer o startu na French Open: Nebudu hrát jen proto, abych hrál

Lenzerheide – Fenomenální švýcarský tenista Roger Federer si po impozantním začátku letošního roku dopřává odpočinku. Předem deklaroval, že neabsolvuje prakticky celou antukovou část sezony. O účasti na Roland Garros se rozhodne v polovině května. Pokud nebude stoprocentně připraven, pravděpodobně jeden z vrcholů roku vynechá. Nechce být totiž v Paříži jen do počtu.  

Roger Federer
zdroj: ZUMA autor: Mario Houben

"Momentálně to vypadá, že budu na French Open hrát, ale do 10. května se může stát spousta věcí," řekl Federer. Vrchol antukové sezony a druhý grandslam roku začne v Paříži 28. května. "Ale nebudu hrát jen proto, abych hrál. Zázraky se nedějí," doplnil tajemně.

Pětatřicetiletý tenista vlétl po půlroční pauze způsobené zraněním kolena do letošní sezony jako v dobách své největší slávy. V lednu ovládl Australian Open a získal osmnáctý grandslamový titul, poté vyhrál i prestižní turnaje Masters v Indian Wells a Miami.

Bezprostředně po triumfu na Floridě před necelými dvěma týdny rodák z Basileje uvedl, že si dá dlouhou pauzu a vynechá tradiční antukové turnaje v Monte Carlu, Madridu či Římě. Naopak touží hrát turnaje na trávě ve Stuttgartu, Halle a samozřejmě ve Wimbledonu.

V něm bude populární "Fedex" útočit na osmý titul, ale i kdyby ho získal, neplánuje poté ukončit kariéru. "Mým cílem ale není, že musím přestat na nějaké super vrcholné úrovni. A není nutný ani kýčovitý konec," dodal aktuálně čtvrtý hráč světového žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články