Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Federer nečekaně skončil na raketě Zvereva, Němec ve finále vyzve Djokoviče

Semifinále se podruhé v řadě stalo konečnou pro Rogera Federera na Turnaji mistrů. Švýcarská hvězda, která je s šesti triumfy rekordmanem podniku, v boji o postup do finále nestačila v Lodýně nečekaně na Alexandra Zvereva, kterému podlehla 5:7 a 6:7. Federer tak porážkou přišel o šanci získat v Londýně jubilejní stý titul na okruhu ATP. Srb Novak Djokovič porazil jihoafrického tenistu Kevina Andersona suverénně 6:2, 6:2 a v případě finálového úspěchu se šestým titulem může vyrovnat fenomenálnímu Švýcarovi.

Rogeder Federer
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Zverev si o trofej v Londýně zahraje poprvé. Kráčí ve šlépějích slavných krajanů a Turnaj mistrů se pokusí vyhrát jako třetí Němec v historii. Trojnásobný vítěz Boris Becker byl ve finále naposledy před 22 lety, jednou trofej vybojoval Michael Stich.

Proti Federerovi předvedl Zverev nátlakovou a precizní hru. První set získal poté, co sedmatřicetiletý Švýcar v koncovce zcela vypadl z rytmu při vlastním servisu a poslední game prohrál bez zisku fiftýnu. Ve druhém setu naopak získal Federer brejk na 2:1, jenže vzápětí o podání přišel a po vyrovnaném průběhu ztratil tie-break 5:7 po fatální chybě na síti.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev zaskočil Federera a v londýnském finále vyzve Djokoviče

V tie-breaku nastala zvláštní situace. Federer, majitel dvaceti grandslamových titulů, vedl 4:3, ale sběrači za ním vypadl míček a Zverev se u rozhodčího dožadoval opakování výměny. Vzápětí dal eso a vyrovnal. Pak zahrál vítězný úder po čáře a proměnil druhý mečbol.

"Chci se omluvit za situaci v tie-breaku. Ale podle pravidel se musí výměna opakovat. Celé mě to mrzí, takhle jsem to nechtěl zakončit a nechtěl jsem, aby lidé byli zklamaní," řekl Zverev, na něhož část diváků přející Federerovi po nečekaném závěru semifinálového zápasu pískala.

Djokovič potvrdil, že prožívá skvělou druhou polovinu sezony, v níž se na vrchol vrátil po operaci lokte a ovládl Wimbledon a US Open. Masters vyhrál v letech 2008, 2012, 2013, 2014 a 2015, finále hrál i před dvěma lety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články