Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Federer na úvod porazil Raonice, Nišikori zdolal Murrayho

Londýn – Šestinásobný vítěz Roger Federer ze Švýcarska vstoupil do Turnaje mistrů vítězstvím 6:1 a 7:6 nad debutantem Milosem Raonicem z Kanady. Jiný nováček na finále sezony ATP byl úspěšnější Japonec Kei Nišikori porazil v úvodním duelu skupiny B Brita Andyho Murrayho 6:4, 6:4. Tomáš Berdych vstoupí do turnaje v pondělí odpoledne duelem se Švýcarem Stanem Wawrinkou. Večer se pak utká Djokovič s chorvatským debutantem Marinem Čiličem. Duel Berdych Wawrinka budeme sledovat v podrobné on-line reportáži od 15:00.

Roger Federer
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Druhý nasazený Federer, jenž je v Londýně spolu se světovou jedničkou Novakem Djokovičem největším favoritem, odstartoval do svého třináctého Turnaje mistrů suverénně. Raonice, který ho před týdnem v Paříži poprvé v kariéře porazil, v prvním setu smetl na 25 minut.

Druhá sada přinesla mnohem vyrovnanější průběh a třiatřicetiletý Švýcar dokonce za stavu 5:6 při vlastním podání čelil setbolu. Set však dotáhl do zkrácené hry, ve které Raonic kupil chybu na chybu a neuhrál jediný míček.

Čtyřiadvacetiletý Nišikori se na Turnaj mistrů kvalifikoval jako první tenista z Asie v historii, v duelu proti domácí hvězdě si však jako nováček nepočínal. Navzdory tomu, že v dosavadních třech vzájemných duelech neuhrál proti Murraymu ani set, si připsal za 95 minut první výhru na turnaji.

Dvojnásobný grandslamový šampion Murray se do Londýna dostal na poslední chvíli minulý týden po úspěšné sérii 20 vítězných zápasů z 23. Dnes však navzdory podpoře domácího publika působil unaveně a bez síly na zvrat nepříznivého stavu.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):

Dvouhra:

Skupina B: Federer (2-Švýc.) - Raonic (7-Kan.) 6:1, 7:6 (7:0), Nišikori (4-Jap.) - Murray (5-Brit.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra:

Skupina B: Dodig, Melo (7-Chorv./Braz.) - Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) 6:3, 7:5, Granollers, M. López (6-Šp.) - Benneteau, Roger-Vasselin (4-Fr.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články