Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Federer: Musel jsem si vzít volno. A funguje to náramně

Londýn – Po loňském vyřazení v semifinále Wimbledonu si Roger Federer vzal na půl roku volno. Odpočinek mu zdá se prospěl. Londýnský turnaj totiž vyhrál už poosmé.

Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

"Upřímně, jsem neuvěřitelně překvapený, jak mi to jde, jak skvěle se cítím, jak zvládám náročné momenty," přiznal Federer, který letos ovládl také Australian Open, Miami, Indian Wells a turnaj v Halle. Vyhrál 31 zápasů a prohrál jen dva. "Věděl jsem, že můžu hrát dobře, ale tohle je nad očekávání," řekl Švýcar. "Asi byste se mi smáli, kdybych před sezonou tvrdil, že vyhraju dva grandslamy."

Hned po finále na kurtu přemýšlel nahlas, že by si měl zase vzít pauzu. "Když to tak funguje. Každý potřebuje něco jiného a já sám jsem neměl tušení, co to se mnou udělá. Ale musel jsem si vzít volno, protože to moje tělo potřebovalo. A v mém případě to funguje náramně," konstatoval.

Federer nehrál loni půl roku a letos vynechal i antukovou sezonu. "Musel jsem udělat těžká rozhodnutí. Nejet na French Open, ale když se ohlédnu zpět, tak nikomu nemůžu s jistotou říct: 'Udělejte to taky a vyhrajete Wimbledon'," uvedl Federer.

Osmého vavřínu si váží, neboť jde o jeho nejoblíbenější turnaj, který mu přináší nejvíce radosti a nadšení. "A vždycky to tak bude. Hrávali tady moji hrdinové a zapsat se na tomhle místě do historie pro mě neskutečně moc znamená," řekl Federer, který doufá, že se na Wimbledon ještě vrátí. "Nikdy nevíte, co se stane. Je to otázka zdraví. Když mi to dovolí, tak bych chtěl za rok zase přijet," řekl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Federer nedal Čiličovi šanci a poosmé ovládl Wimbledon
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články