Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Federer je v Londýně v semifinále, Sock v duelu poražených udolal Čiliče

Šestinásobný vítěz Turnaje mistrů Roger Federer porazil v Londýně 7:6, 5:7, 6:1 německého tenistu Alexandera Zvereva a postoupil do semifinále. Jack Sock přehrál v souboji hráčů, kteří prohráli svůj první duel, Marina Čiliče 5:7, 6:2 a 7:6 a o semifinále si ve čtvrtek zahraje v přímém souboji se Zverevem.

Roger Federer
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

Federer při své patnácté účasti na Turnaji mistrů postoupil do semifinále počtrnácté a před závěrečným duelem proti Čiličovi má jistotu vítězství ve skupině. Na rozdíl od nedělního vítězství nad Sockem musel druhý hráč žebříčku proti světové trojce absolvovat tři sety.

Debutant na finále sezony ATP Zverev měl velkou šanci získat první sadu v tie-breaku, ale nevyužil vedení 4:0 ani setbol za stavu 6:5. Další tři míčky a tím i set získal Federer.

V druhé sadě se zkušený Švýcar dostal rychle do vedení 2:0, ale o šestnáct let mladší Němec ho dvakrát připravil o servis a vynutil si třetí set. V něm ale Federer nedal soupeři šanci a zajistil si semifinále.

Osmý nasazený Sock se kvalifikoval do Londýna na poslední chvíli díky výhře na turnaji Masters v Paříži a v neděli v úvodním utkání skupiny Borise Beckera podlehl ve dvou setech Rogeru Federerovi.

Tentokráte se mu podařilo otočit zápas s Čiličem, jenž vyhrál první set a navrch měl i v tie-breaku. Rodák z Nebrasky však od stavu 2:4 ve zkrácené hře získal pět bodů v řadě a zaznamenal první výhru amerického tenisty na Turnaji mistrů od roku 2007, kdy se to podařilo Andymu Roddickovi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články