Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Federer je popáté tenistou roku

Londýn - Návrat Rogera Federera na trůn nejlepšího hráče světa formálně potvrdila i organizace ATP, jež ho popáté za posledních šest let vyhlásila tenistou roku. Osmadvacetiletý Švýcar získal také cenu pro nejoblíbenějšího hráče fanoušků a jeho soupeři ho vyhlásili tenistou s nejlepším sportovním vystupováním. Federerovo panování v anketě ATP přerušil v roce 2008 po čtyřech letech Rafael Nadal, jenž ho také sesadil z pozice světové jedničky. Švýcar se nicméně do čela žebříčku loni vrátil a díky triumfům na Rolland Garros a ve Wimbledonu se stal nejúspěšnějším tenistou historie.

U fanoušků na webu atpworldtour.com Federer žádnou pauzu neměl a za rok 2009 vyhrál už posedmé za sebou. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz se také stal pošesté v řadě držitelem ceny pojmenované po Stefanu Edbergovi, která se uděluje na základě hlasování tenistů. Právě švédský elegán byl s pěti triumfy dosavadním rekordmanem ankety pro hráče, jež vybírá nejlepšího sportovního ducha.

Do Švýcarska putuje i cena pro comeback roku, který podle ATP předvedl Marco Chiudinelli. Nováčkem roku je Horacio Zeballos z Argentiny, Američan John Isner zase předvedl nejvýraznější zlepšení. Cenu pro nejlepší deblový pár získala popáté americká dvojčata Bob a Mike Bryanovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články