Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Federer bere nejvíc, předstihl i Ronalda. Loni vydělal přes dvě a půl miliardy

Popularita švýcarského tenisového gentlemana Rogera Federera se odráží i v jeho příjmech. Je nejlépe placeným sportovcem světa. Podle magazínu Forbes za uplynulých 12 měsíců inkasoval 106,3 milionu dolarů (2,577 miliardy korun), rovných 100 milionů si přitom vydělal mimo kurty díky řadě sponzorských smluv. V čele žebříčku stanul v jeho třicetileté historii jako první zástupce bílého sportu.

Roger Federer
zdroj: ČTK/Xinhua/ autor: Bai Xuefei

Osmatřicetiletý Federer těsně porazil portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda, jehož příjmy Forbes vyčíslil na 105 milionů dolarů. Třetí skončil loňský vítěz a Ronaldův konkurent Lionel Messi z Argentiny (104 milionů). Elitní pětici doplňuje další fotbalista Neymar z Brazílie (95,5 milionu) a basketbalová ikona LeBron James (88,2 milionu).

Vítěz dvaceti grandslamových titulů Federer tak navázal na tenistku Naomi Ósakaovou. Japonská hráčka ovládla žebříček žen, který Forbes zveřejnil minulý týden. V jeho čele vystřídala čtyři roky vládnoucí Serenu Williamsovou, na kontě jí přibylo v ženském pořadí rekordních 37,4 milionu dolarů.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer je nejlépe vydělávajícím sportovcem světa
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články