Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Federer a Thiem vyhráli své domácí turnaje

Roger Federer nedal šanci ve finále podniku v Basileji 28. hráči světa Alexovi De Minaurovi z Austrálie a porazil ho dvakrát 6.2. V místě, které je jeho rodištěm, vyhrál už podesáté, na což potřeboval 15 finálových účastí. Podobný scénář napsal i turnaj ve Vídni, jenž vyhrál Rakušan Dominic Thiem, který se narodil půlhodinu cesty od metropole. Ve třech setech přehrál Argentince Diesa Schwartmana 3:6, 6:4 a 6:3.

Dominic Thiem ve finále vídeňského turnaje
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

Švýcarský třetí hráč světa letos triumfoval počtvrté, celkem má na kontě 103 titulů a na historicky nejúspěšnějšího Američana Jimmyho Connorse jich na druhém místě ztrácí šest.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer bez problémů porazil De Minaura a podesáté vyhrál Basilej


Nejvýše nasazený Federer letos v rodné Basileji neztratil ani set. Do finále se osmatřicetiletý hráč dostal potřinácté za sebou a celkem popatnácté. V souboji o titul nedovolil o 18 let mladšímu de Minaurovi ani jeden brejkbol, zatímco sám mu servis sebral celkem čtyřikrát.

"Bylo to rychlé, ale moc pěkné. Myslím, že jsem hrál skvěle," řekl Federer. "Výborně jsem útočil a udělal minimum nevynucených chyb. A když jsem potřeboval, pomohl jsem si vydařeným úderem nebo podáním," dodal vítěz rekordních 20 grandslamů.

Pátý hráč světa Thiem ve Vídni potřetí otočil zápas, v němž ztratil úvodní set. Schwartzmana, který je na žebříčku o deset míst níž, porazil popáté ze sedmi vzájemných duelů. Získal tak rakouský double, neboť v srpnu triumfoval na antuce v Kitzbühelu. Rakušan celkově má na kontě 16 trofejí pro vítěze turnaje, z čehož na pět dosáhl letos.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Basileji

Tenisový turnaj mužů v Basileji (tvrdý povrch, dotace 2,219.975 eur):
Dvouhra - finále: Federer (1-Švýc.) - De Minaur (Austr.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále: Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - Fritz, Opelka (USA) 7:5, 6:3.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Vídni

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 2,433.810 eur):
Dvouhra - finále: Thiem (1-Rak.) - Schwartzman (5-Arg.) 3:6, 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále: Ram, Salisbury (4-USA/Brit.) - Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) 6:4, 6:7 (5:7), 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články