Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fedcupový tým je téměř kompletní, poslední dorazí Vondroušová

Tampa – Víkendové semifinále proti domácímu výběru USA se kvapem blíží. Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková a Denisa Allertová dorazily na Floridu a nehrající kapitán Petr Pála už sledoval jejich první skluzy na zelené antuce. V pondělí večer amerického času se k reprezentačnímu týmu připojí i nejmladší členka Markéta Vondroušová, čerstvá vítězka turnaje ve švýcarském Bielu. 

"Vypadá to tady krásně," hlásil kapitán Pála a dodal: "Akorát někdo nechal přes noc hadici na kurtu, takže centr byl pod vodou. Ještě jsou vidět louže. Na tom se nedá hrát. Naštěstí máme k dispozici jeden z pětačtyřiceti dalších kurtů. Denča (Allertová, poznámka autora) tam půjde předvést, jak to jde."

První přijela do Tampy žebříčková jednička Siniaková, 38. hráčka světa. "Je tady krásně. Kurt jsem ještě nevyzkoušela, ale líbí se mi tady," řekla tenistka, která si poprvé vyzkoušela fedcupovou atmosféru letos v únorovém 1. kole. "Je tady klasicky vlhko a nádherné počasí má vydržet celý týden," doplnil Pála.

Tým bydlí uprostřed golfového resortu. Z nedalekého jezírka údajně vylézá aligátor. "Ještě jsme ho neviděli," uvedla Siniaková, jež sdílí pokoj s Kristýnou Plíškovou. "Cítím se tady jako doma a na všechno se těším," dodala její spolubydlící.

Češkám chybějí v Americe tradiční opory, které se zasloužily o pět fedcupových triumfů během posledních šesti let. Petra Kvitová je zraněná a trio Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová se kapitánovi omluvilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články