Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fedcupové semifinále tenistek zahájí Kvitová s Mattekovou

Brno - Česká tenistka Petra Kvitová, která ještě v tomto týdnu laborovala se zraněným kotníkem, zahájí v sobotu fedcupové semifinále Světové skupiny v Brně proti americké jedničce Bethanii Mattekové-Sandsové. Ke druhé dvouhře v hale Rondo nastoupí Iveta Benešová proti Alexe Glatchové. Rozhodl o tom dnešní los na Nové radnici. V nedělních dvouhrách by se nejdříve měly střetnout první hráčky obou týmů Benešová s Mattekovou-Sandsovou a po nich Kvitová s Glatchovou, ale kapitáni mají možnost nominace změnit.

Jiné může být i složení párů pro čtyřhru, i když je pravděpodobné, že v tomto případě opravdu budou hrát Květa Peschkeová s Benešovou proti světové jedničce Liezel Huberové s Mattekovou-Sandsovou. 

O tom, že první nastoupí Kvitová s Mattekovou-Sandsovou, rozhodla ruka brněnského primátora Romana Onderky, který z osudí vytáhl jméno americké jedničky. "Doufám, že Brno bude pro český tým talismanem vítězství," řekl Onderka. Češky v Brně porazily v únoru v prvním kole soutěže Španělky a rovněž loni na Výstavišti zdolaly Slovenky.

Američanky jsou v Brně bez nejlepších hráček, sester Sereny a Venus Williamsových, proto jsou Češky mírnými favoritkami. "Češky mají velmi solidní tým, každý zápas bude neskutečně náročný," řekla kapitánka USA Mary Joe Fernandezová. "Možná je výhoda, že začíná naše nejlepší hráčka a může udat směr duelu."

Češky mají šanci zahrát si poprvé finále Fed Cupu

Pokud české tenistky postoupí, pak si zahrají finále Fed Cupu poprvé od rozpadu federace. Československo soutěž vyhrálo pětkrát, naposledy před 21 lety. Od té doby tenistky ve finále nebyly. 

Češky by v každém případě hrály o titul (v termínu 7. a 8. listopadu) na půdě soupeřek, a to buď v Rusku, nebo Itálii. K postupu by mělo tenistky táhnout hlediště pro 4250 diváků. Původně už mělo být vyprodáno, ale pořadatelé ve čtvrtek oznámili, že před každým hracím dnem budou ještě k dispozici vrácené vstupenky. 

Program:

Sobota 25. dubna, 13:30: Kvitová (48. v žebříčku WTA) - Matteková-Sandsová (39.), Benešová (29.) - Glatchová (114.). 

Neděle 26. dubna, 12:00: Benešová - Matteková-Sandsová, Kvitová - Glatchová, Peschkeová, Benešová - Huberová, Matteková-Sandsová

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články